PEDAGOGIJA IZ PAKLA

ODGOJITELJICA JE DJECU NA PLUS 35 STUPNJEVA ZAKLJUČALA NA TAVAN? Okrutne odgojne metode u karlovačkom vrtiću

 Robert Fajt / CROPIX

Odgojiteljica jednog karlovačkog vrtića prošli je tjedan navodno zatvorila dvojicu dječaka u dobi od četiri godine na tavan tog vrtića u vrijeme najveće žege jer su bili zločesti.

Roditelji dvojice dječaka su krajem tjedna o ovoj ‘pedagoškoj metodi’ odgajateljice obavijestili sve mjerodavne institucije i samog ministra Željka Jovanovića.

Osuda Ministarstva

- S obzirom na to da je riječ o nesporno neprimjerenom postupku odgojiteljice, u ovlasti je ravnateljice vrtića da istu sankcionira sukladno propisima koji reguliraju radne odnose pa vezano uz Vaš upit hoće li biti i kakvih sankcija za odgojiteljicu molimo vas da se obratite ravnateljici vrtića - priopćili su nam iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Isto tako, napomenuli su kako Ministarstvo oštro osuđuje nevjerojatno postupanje odgojiteljice nad čijim radom Agencija za odgoj i obrazovanje upravo provodi stručno-pedagoški nadzor. Više informacija o samom događaju zbog zaštite identiteta djece nam nisu mogli dati.

Budući da se ovdje radi o težoj povredi radnih obaveza, ravnateljica vrtića odlučila je da do okončanja ove situacije spomenuta odgajateljica u tom vrtiću više neće raditi.

- Za sada sam razgovarala samo s ocem jednog od dječaka. S odgojiteljicom sam se čula samo telefonom jer je ona u petak i ponedjeljak otišla na godišnji odmor koji je najavila prije ovog događaja. Rekla mi je samo da je svjesna da je pogriješila. Međutim, tvrdi da nikoga nije nigdje zaključala nego da je samo rekla dječacima da bi mogli završiti na tavanu ako ne budu poslušni - rekla nam je ravnateljica tog vrtića.

Prosvjetna inspekcija

Ravnateljica je napomenula kako će prosvjetna inspekcija i Agencija za odgoj i obrazovanje još razgovarati i s djecom i odgojiteljicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:34