PUNO UPITNIKA

ODGOĐENA JE SJEDNICA VLADE! Iz Vlade su poslali odgovor zašto su odgodili sjednicu, ali neslužbeno smo doznali da je situacija puno kompliciranija

 
Andrej Plenković i Lovro Kuščević
 Goran Mehkek / CROPIX

Jutarnji list doznaje da je odgođena sjednica Vlade koje je trebala danas početi u 15 sati, te je prebačena za sutra u 8.

Na pitanje ima li ova odgoda veze s ministrom Lovrom Kuščevićem, iz Banskih dvora su nam odgovorili da to nije razlog, već da je sjednica odgođena zbog nekih drugih obaveza, između ostalog i Vijeća za eura. Također, danas su na rasporedu sjednice dva Vijeća, ali i uži kabinet.

Međutim, drugi izvori iz Banskih dvora nam kažu da su sve opcije još uvijek otvorene kada je riječ o mogućoj ostavci ministra uprave...

U međuvremenu su iz HNS-a su reagirali na izjavu ministra Kuščevića, koji je rekao da stranke koje imaju 2,5 posto potpore neće kreirati sastav Vlade.

- HNS ostaje kod svog stava i očekuju sastanak s premijerom. Premijer je taj koji treba dati objašnjenje, na njemu je odgovornost, poručuju iz HNS-a, prenosi N1.

- Nismo Kuščevića pitali za mišljenje, tu je sve i više nego jasno.

Štromar razgovarao s Plenkovićem: 'Dogovorili smo sastanak'

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar izjavio je da je u srijedu razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem i da su za idući tjedan dogovorili sastanak na kojem će biti riječi o zahtjevu HNS-a da smijeni ministra uprave Lovru Kuščevića.

Štromar nije htio komentirati današnju Kuščevićevu izjavu kako HNS s potporom od 2,5 posto birača nije relevantan tražiti njegovu smjenu, rekavši samo kako će o svemu razgovarati s premijerom idući tjedan.

"Danas sam razgovarao s premijerom i na temelju onog zaključka koji smo donijeli na predsjedništvu stranke idući tjedan imat ćemo sastanak i o svemu tome razgovarati", rekao je.

Štromar je na izravno pitanje što mu je danas rekao premijer Plenković samo ponovio: Razgovarat ćemo idući tjedan.

Nije bio rječitiji niti u odogovoru na pitanje ostaje li HNS pri zahtjevu da premijer smijeni Kuščevića. "Mi smo donijeli zaključak, iskomunicirali smo ga i prenijet ćemo sve iz zakljjučka premijeru na našem sastanku", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 05:15