UDAR NA DŽEP

Od 1. srpnja diljem Hrvatske poskupljuju mise, objavljen novi cjenik

Misni stipendij je novčana pristojba koju naručitelj mise daruje kada naruči misnu nakanu.

Ilustracija

 Duško Marušić/Cropix

Hrvatska biskupska konferencija je na svome lzvanrednom plenarnom zasjedanju, održanom u Zagrebu 6. lipnja ove godine, donijela odluku o promjeni visine iznosa misnoga priloga (stipendija) za pojedinačna misna slavlja te za svete mise Gregorijane.

Tako glasi vijest koju je objavilo više župa u Hrvatskoj na Facebooku.

Kako pišu, od 1. srpnja 2024. godine na čitavom području Republike Hrvatske, iznos misnog priloga bit će 10, umjesto dosadašnjih 7 eura.

Svete mise Gregorijane, odnosno niz od 30 misa slavljenih uzastopno u 30 dana, koštat će 400 eura.

Misni stipendij je novčana pristojba koju naručitelj mise daruje kada naruči misnu nakanu.

Nastupi crkvenih osoba u medijima te poboljšanje komunikacije i javnog predstavljanja crkvenih stavova i aktivnosti bila je jedna od tema kojoj su biskupi na zasjedanju 6. lipnja posvetili posebnu pozornost. Naglašena je potreba snažnije edukacije na području komunikacijskih i prezentacijskih vještina, kao i medijske pismenosti budućih svećenika i Bogu posvećenih osoba kao i vjernika laika te izrada smjernica za nastupe i sudjelovanje u medijima. U tome smislu dani su poticaji za osmišljavanje programa edukacije kao i afirmiranje stručnjaka koji će moći kompetentno nastupati u medijima kad su u pitanju pojedine teme iz crkvenoga područja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 18:05