PRAVDA ZA MALIŠANE

Ocu, zlostavljaču male Jagode, oduzima se i sin Ivica

Centar za socijalnu skrb zatražio je da se i brat zlostavljane Jagode, Ivica (4) izdvoji iz obitelji zbog sumnje da je i on bio izložen zlostavljanju

Općinski građanski sud zaprimio je zahtjev Centra za socijalnu skrb da se i brat zlostavljane djevojčice Jagode, četverogodišnji Ivica izdvoji iz obitelji zbog sumnje da je i dječak bio izložen zlostavljanju.

Iako je Dorica Nikolić, državna tajnica za socijalnu skrb, do nedavno tvrdila kako službe provode nadzor nad obitelji i time sugerirala da dječak nije zlostavljan, ipak je podnesen zahtjev kojim bi dječak trebao biti izdvojen iz obitelji.

U cijeli postupak uključilo se Državno odvjetništvo i MUP što znači da bi mogle uslijediti i nove kaznene prijave i postupci koji bi, osim protiv roditelja koji su izložili dijete zlostavljanju, mogli biti pokrenuti i protiv nadležnih službi koje su propustile zaštititi dijete. Prvenstveno se to odnosi na Centar za socijalni rad koji ima obavezu odmah prijaviti sumnje da je dijete zlostavljano.

Nadležni općinski sud će odlučivati i o tome da li će roditelji i pod kojim uvjetima imati mogućnost susreta s dječakom bude li usvojen zahtjev Centra za izdvajanjem iz obitelji.

Akciju potpisivanja peticije protiv vraćanja male Jagode ocu na Facebooku je pokrenuo Jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 03:38