BURAN PRVI DAN

Obrat nakon pobune roditelja u Slavoniji, tijekom poslijepodneva ipak postignut dogovor u školi

U školi je održana sjednica školskog odbora, na kojoj je odlučeno da će djeca u školu jedan tjedan ići prijepodne, a drugi poslijepodne
 Ž. G./Portal Plus

Roditelji i učenici iz Područne škole Blaž Tadijanović iz Podcrkavlja (sjeverno od Slavonskog Broda), u ponedjeljak ujutro su negodovali pred matičnom školom u Podvinju zbog rasporeda smjena.

Zbog obnove škole, oštećene u olujnom nevremenu, učenici iz područne škole moraju putovati u matičnu, a do povratka u svoje klupe nastavu bi morali polaziti samo u popodnevnim satima.

Odlazak na nastavu samo u drugoj smjeni, kažu roditelji, remeti djeci druge aktivnosti. "Naša bi djeca dolazila kući u 18 sati, za njih ne bi bilo ni nogometa niti glazbene škole. Ako ovaj raspored traje i mjesec dana, previše je. U ovoj školi imam troje djece. Jedno je u prvom razredu i zbog njega mi je najviše žao, drugo je u četvrtom i treće u šestom razredu", kaže Martina Jurinić.

Mi nismo ovdje zbog politike ili bilo čega drugog. Želimo znati ako ovaj tjedan idu u drugu smjenu, kada će ići u prvu, želimo to napismeno, Poručili su roditelji jutros ravnateljici škole Sanji Spajić.

No, tijekom poslijepodneva došlo je do obrata.

Naime, kako javlja RTL, kasno poslijepodne u školi je održana sjednica školskog odbora, na kojoj je odlučeno da će djeca u školu jedan tjedan ići prijepodne, a drugi u poslijepodnevnoj smjeni. Gradonačelnik je istaknuo da će se djeca u područnu školu vratiti ovo polugodište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 06:35