ODVJETNICI SE UDRUŽILI

Obrane osuđenih generala rušeteze o prekomjernom granatiranjui udruženom zločinačkom pothvatu

'Branitelji Ante Gotovine posebno će se baviti ulogom hrvatskog topništva u mjeri u kojoj je presuda svaljuje na teret generala Gotovine'

Obrane generala Gotovine i generala Markača dogovorile su zajedničku strategiju kako bi srušile teze po kojima su dvojica generala prvostupanjski proglašeni krivima i osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne, saznaje Vjesnik .

- S obzirom na dogovor braniteljskih ekipa Gotovine i Markača, posao smo podijelili. Branitelji Ante Gotovine posebno će se baviti ulogom hrvatskog topništva u mjeri u kojoj je presuda svaljuje na teret generala Gotovine - rekao je Markačev odvjetnik Goran Mikuličić.

- Kao branitelj generala Markača, preuzeo sam, sa suradnicima, obvezu da u svojoj žalbi obradim problem zločinačkog pohvata koji kompromitira obojicu osuđenika. No, kako je riječ o vrlo zahtjevnom pitanju, u pripremi sam pojačanja braniteljske ekipe. Domaći stručnjaci okupljeni oko ove žalbe trebali bi omogućiti da se taj dio presude obori - kaže Mikuličić.

Do 16. svibnja braniteljski timovi Ante Gotovine i Mladena Markača moraju haaškom tribunalu dostaviti tzv. najavu da će se žaliti na prvostupanjsku presudu u njihovu predmetu .

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 02:12