ORGANIZIRALA NAPAD NA NAJBOLJU PRIJATELJICU

Obračun zbog dečka: Zbog ljubomore skupila bandu od sedam učenica i prebila suparnicu

Do tučnjave ispred Prve ekonomske škole u centru Zagreba došlo je nakon razmjene 1500 prijetećih poruka na Facebooku
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - U strahu za vlastiti život 16-godišnja P. G., učenica prvog razreda Prve ekonomske škole u Zagrebu, od jučer na nastavu dolazi u pratnji majke koja je u dogovoru sa školom na sebe preuzela obvezu da će kćer čekati i poslije nastave te ju pratiti na putu do kuće.

Pakao za maloljetnu P. G. započeo je 13. rujna u 13.40 sati kada ju je pred školom, svega 20-ak minuta prije početka nastave, dočekala skupina od sedam djevojaka i brutalno je pretukla. Sve su napadačice maloljetne, a nijedna, kako doznajemo, nije učenica Ekonomske škole.

Verbalni sukob

Neslužbeno doznajemo da su četiri napadačice učenice Trgovačke škole , jedna pohađa Osnovnu školu Prečko dok za preostale dvije policija još utvrđuje identitet. Sve su napadačice u pratnji roditelja dale iskaz policiji koja provodi istragu, no to ih nije omelo da prije dva dana ponovno zaprijete 16-godišnjoj P. G. Nakon ponovljene prijetnje dogovoreno je da će djevojku dok se situacija ne smiri u školu pratiti roditelji.

Motiv tučnjave u kojoj je P. G. pored niza masnica i hematoma zadobila ozljede glave i bubrega, zbog čega je tri dana provela u Dječjoj bolnici u Klaićevoj, još se istražuje. Neslužbeno ipak doznajemo kako je premlaćivanje 16-godišnjakinje naručila njezina dojučerašnja najbolja prijateljica, a nakon što je P. G. prohodala s njezinim bivšim dečkom što znači da je motiv prošlotjednog fizičkog obračuna tinejdžerica usred Zagreba najvjerojatnije ljubomora.

Naši izvori tvrde kako su djevojke prije fizičkog imale i vrlo oštar verbalni sukob na društvenoj mreži Facebook. Navodno su razmijenile oko 1500 poruka koje su sada predmet istrage.

Došla na zao glas

Isto tvrde i učenice Prve ekonomske škole s kojima smo jučer razgovarali.

- Sve je počelo zbog dečka - ispričala nam je djevojka koja osobno poznaje i napadačice i P.G. koja im je postala meta.

P. G., inače, prvi razred srednje škole ove godine pohađa drugi put, a njezine školske kolegice kažu da je zbog toga što je pala razred “došla na zao glas”.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:14