U PRILOGU UŽIVO

Novinarka RTL-a sjela u Rimčev robotaksi pa otkrila zašto je došlo do debakla na predstavljanju!

Navodno bi robotaksi trebao koštati kao običan taksi

Novinarka u Rimčevom robotaksiju

 /Rt Screenshot

Mate Rimac predstavio je u srijedu robotaksi nazvan Verne, po slavnom piscu, koji bi trebao prvo početi voziti po Zagrebu 2026. godine, no predstavljanje je prošlo uz probleme budući da se robotaksi oglušio na Rimčeve naredbe.

Riječ je o potpuno autonomnom električnom vozilu izgrađenom na novoj platformi koja je, kazao je, u potpunosti prilagođena autonomnom načinu vožnje. Putem aplikacije, kazao je Mate Rimac, korisnici će moći, čak i prije vožnje, personalizirati sve postavke vozila poput osvjetljenja, temperature čak i mirisa unutrašnjosti vozila.

Naglasio je da će njegov robotaksi imati dosta prostora, ali samo dva sjedala, budući da su, naveo je, istraživanja pokazala da su u vozilima najčešće jedna ili dvije osobe.

Kako javlja RTL u reportaži s velikog predstavljanja, robotaksi se nije htio pokrenuti zbog kvara na automatskoj kočnici.

Prema riječima novinarke RTL-a, koja je sjela u Rimčev Verne, automobil izgleda vrlo impresivno.

image

Mate Rimac

Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Podsjeća da je riječ o dvosjedu, ali ističe da postoji opcija da se stavi autosjedalica za dijete i da ima jako puno mjesta za noge.

Istaknula je i najvažnije značajke, poput onih da će korisnici prije vožnje moći personalizirati sve postavke vozila poput osvjetljenja, temperature čak i mirisa unutrašnjosti vozila.

Ako se netko pita za cijenu ovakvog luksuza, Rimac je istaknuo da će koštati kao običan taksi.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 11:52