BURA ZBOG STATUSA

Novinarka HRT-a Helena Krmpotić: 'Status nisam napisala ja, netko mi je hakirao Facebook'

 Facebook

ZAGREB - Novinarka HRT-a Helena Krmpotić nakon dva dana od incidenta oglasila se putem svojih odvjetnika te poručila kako sporni statusi na Facebook profilu nisu njezini, već da je netko hakirao njezin profil, a sumnja da je riječ o njezin kolegama.

Naime, na Heleninom profilu prekjučer je osvanuo status kojim je vrijeđala državni vrh, odnosno premijera Zorana Milanovića i predsjednika Ivu Josipovića.

'Nabijem na k.... Milanovića i Josipovića i njihova mišljenja o Domovinskom ratu i oslobađajućoj presudi. Da barem malo nalikujemo na državu već danas bi bili spaljeni na lomači na Markovom trgu', stajalo je u statusu.

- Naša stranka Helena Krmpotić nakon imenovanja nove uredničke strukture u ljeto 2012. bez obrazloženja je maknuta s mjesta urednice emisije 'In medias res' i nakon toga nije raspoređena ni na jedan radni zadatak. Prošli je mjesec je od strane v. d. urednice Informativnog programa kažnjena mjerom 30-postotnog smanjenja plaće bez odgovarajućeg akta ili ikakvog pravnog osnova, pa joj je tako plaća za listopad iznosila 4.900,00 kn, stoji u priopćenju odvjetničkog društva Šerić i Šerić.

Krmpotić preko odvjetnika poručuje kako je se uporno pokušava prikazati kao neprofesionalca i neradnika, te da se s takvim mobingom i konstantnim šikaniranjem nije se suočila još od 2000. godine kada ju je Mirjana Rakić smijenila s mjesta urednice vijesti.

- Kao još jedan u nizu poteza s ciljem da se istu difamira, netko od kolega je hakirao, provalio u njezin Facebook-profil, te pod njenim imenom i prezimenom objavio izrazito ružne, bezobrazne i neprimjerene izjave, te je na taj način izvrgnuo podsmijehu javnosti i struke, ali i stegovnom postupku. Zbog navedenog ćemo podnijeti kaznenu prijavu, odnosno i drugim odgovarajućim pravnim sredstvima zahtijevati zaštitu dostojanstva i profesionalnog integriteta naše stranke, poručili su odvjetnici Helene Krmpotić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 15:05