PRISAVLJE

NOVI V.D. RAVNATELJA HRT-a U AKCIJI Od šefova radnih jedinica zatražio analizu poslovanja, Bolković i Dujmović ostaju bez svojih emisija na HTV-u?

 HANZA MEDIA

Blago Markota, novi v.d. ravnatelja HRT-a, krenuo je u akciju. Od Dražena Miočića, v.d. ravnatelja Programa, Sanje Ivančin, v.d. ravnateljice Produkcije, Borisa Kotarskog, v.d. ravnatelja Tehnologije, i Mislava Stipića, v.d. ravnatelja Poslovanja, zatražio je da u roku od tjedan dana naprave analizu poslovanja svog dosadašnjeg rada.

Markota je na sjednici Ravnateljstva početkom ovog tjedna zatražio očitovanje o postupku pokrenutom na osnovi zahtjeva Nadzornog odbora HRT-a koji je uz pomoć unutarnje revizije poslovanja prošlog mjeseca ustvrdio da HRT nije potpisao ugovore s Romanom Bolkovićem, Tihomirom Dujmovićem i Željkom Pervanom. Podsjetimo, HRT-ovci su se donedavno pravdali da ugovori, istina, nisu potpisani, ali su isticali da su se obje strane usuglasile oko ugovora, objašnjavajući da su, pravno gledano, ti ugovori sklopljeni.

To što na njima nema potpisa odgovorne osobe s HRT-a, kažu, ne bi smjelo imati posljedice po Bolkovića, Dujmovića i Pervana. No, Markota se, kao i NO, ne slaže s takvim tumačenjem, nego traži da se otklone i najmanje moguće nepravilnosti. Ljudi bliski novom Markoti kažu da je Bolkovićeva i Dujmovićeva budućnost na javnom servisu neizvjesna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:22