VELIKA ŠKRTICA

Novi problemi u zagrebačkoj Ikei: Cijeli grad bruji o novom valu poskupljenja, pitali smo kompaniju što se događa

Rast cijena svih ulaznih komponenti odražava se i na industriju namještaja, poručili su u Ikei

Ikea

 Robert Fajt/Cropix

Nakon što se proteklih tjedana po grupama na društvenim mrežama proširila rasprava o tome zašto je zagrebačka Ikea loše opskrbljena, ovaj tjedan novi problemi.

Sve veći broj članova, naime, otkriva kako su načuli da u zagrebačkoj Ikei slijedi novi val poskupljenja zbog čega smo kontaktirali švedskog proizvođača i zamolili da nam kažu što se događa.

Sumnje o poskupljenju nisu mogli otkloniti.

- Nažalost, vjerujemo da niti jedan gospodarski subjekt, pa tako ni Ikea, ne može isključiti mogućnost dodatnih korekcija cijena, posebno s obzirom na rast cijena svih ulaznih komponenti, što se odražava i na industriju namještaja - rekli su nam u toj kompaniji iako nisu otkrili kad bi se ta korekcija mogla dogoditi, niti o kojem je iznosu riječ.

Objašnjavaju samo da su početkom godine radili korekciju cijena na globalnom tržištu zbog sve većih troškova poslovanja, što uključuje probleme s međunarodnim transportom, drastično poskupljenje sirovina i energenata.

Kad je riječ o eventualnim novim poskupljenjima, iz Ikee poručuju da su posvećeni rješavanju problema s dostupnošću robe.

- Nedavno smo u Hrvatskoj uspostavili suradnju s više dodatnih tvrtki za prijevoz robe te pokušavamo dati prednost proizvodima koji su inače među najprodavanijima i najpotrebnijima našim kupcima. Već vidimo blage pomake nabolje i očekujemo stabilizaciju priljeva robe u nadolazećem razdoblju - poručili su.


Imate prijedlog za Veliku škrticu? Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 15:14