KANIDATI SE ŽALILI

Nova TV otkazala završno sučeljavanje kandidata

ZAGREB - Nova TV neće prikazati planiranu emisiju ‘Predsjednička utrka’ koja se trebala naći na programu 23. prosinca. To je trebalo biti zadnje televizijsko sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Emisiju se, kako kažu na Novoj TV, bili prisiljeni otkazati zbog opomene Vijeća za elektroničke medije.

Naime, nakon što je kandidat Josip Jurčević podnio prijavu zbog nejednakog tretmana kandidata, Vijeće je Novoj TV izreklo opomenu. Nova TV je, doznajemo, planirala u emisiji ugostiti 6 glavnih kandidata, dok je preostalima namjeravala ponuditi drugu emisiju.

Vijeće je na to preporučilo da ne može tako, nego da se kandidati izaberu slučajnim odabirom za emisiju. No, prema zakonu o izboru predsjednika, predviđeni su jednaki uvjeti za prezentaciju programa svih kandidata, ali zakon ne definira da se to napravi slučajnim odabirom.

Nova TV je po tome prekršila preporuku Vijeća, ali ne i zakon. No, emisiju su, doznajemo, otkazali jer već imaju jednu opomenu za emisiju ‘Trenutak istine’, pa bi im još jedna opomena značila mogućnost oduzimanja koncesije. Zbog svega Nova TV najavila je da će na ovu odluku pokrenuti upravni spor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 09:14