POBOLJŠANJE VREMENA

NOVA PROGNOZA Strpite se još malo, uskoro stiže pravo proljeće! Temperature će biti iznad 20°C

 Srdjan Vrancic / CROPIX

U većem dijelu Hrvatske uskrsno je jutro započelo uz oblake i kišu, jak vjetar i oborine donijeli su probleme u prometu, a viši su se predjeli i zabijelili.

Ponedjeljak nam donosi promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčana razdoblja, te razmjerno svježe.

Ponegdje će biti malo kiše, u višim predjelima slabog snijega, u noći i ujutro uglavnom na jugu zemlje, a od sredine dana na istoku i u gorju. Na sjevernom Jadranu bit će barem djelomice sunčano. U kopnenom području puhat će povremeno umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom od 2 do 5, u gorju od -4 do 1, a na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna bit će od 6 do 10, u gorju malo niža, a na Jadranu između 10 i 14 °C.

Ipak, sredina idućeg tjedna donosi pravo proljeće. Naime, vrijeme će i dalje biti promjenljivo sa sunčanim razdobljima, ponegdje sa slabim oborinama, te svježe, no prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a već od četvrtka u cijeloj zemlji bi trebale prestati oborine.

Zagreb bi se već u petak trebao grijati na 18 stupnjeva, dok će subota pak u većini krajeva, posebice na kopnu donijeti toplih 20 Celzijevih stupnjeva. 21°C očekuje se u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Krapini, Varaždinu, Virovitici, Sisku, Koprivnici, a u Čakovcu se očekuju čak 22°C.

Sunčano i sve toplije bit će u gotovo cijeloj Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 15:37