SPOR S ODVJETNIKOM

Norac je otkazao Olujiću jer ne želi tražiti pomilovanje od Mesića?

 Damjan Tadić/CROPIX

- Istina je da smo Mirko Norac i ja raskinuli mandat mog zastupanja. Razlozi su potpuno interne naravi i to je odvjetnička tajna pa ne mogu komentirati razloge. Sada je jedino bitan rezultat žalbe na Vrhovnom sudu koji se očekuje idućeg tjedna', rekao je za Dnevnik.hr Željko Olujić.

Odvjetnik nije htio opširnije komentirati razloge iznenadnog prekida suradnje, međutim, nagađa se da se Norac možda naljutio na Olujića jer je u njegovo ime odbio tražiti pomilovanje od predsjednika Stjepana Mesića.

Olujić je takva nagađanja odbacio kao medijske špekulacije.

Do zakonski preduvjeta potrebnih za traženje pomilovanja, Norac je došao ženidbom s Jelenom Midenjak te rođenjem njegova djeteta, a u siječnju 2010. navršit će se devet godina izdržavanja kazne zatvora za ratne zločine na području oko Gospića. Istovremeno predsjednik Stjepan Mesić je nedavno izjavio kako razmišlja o pomilovanju generala.

Međutim, Olujić je prije dva dana, nakon posjeta Norcu u kaznionici u Glini, izjavio da je general odlučio kako neće tražiti pomilovanje od Mesića.

Olujić tvrdi da predsjednik nema nikakve veze s prekidom suradnje. Kaže kako su do sada su bili koncentrirani na žalbeni postupak na nepravomoćnu presudu od sedam godina zatvora za Medački džep.

Naime, ako mu Vrhovni sud sljedeći tjedan potvrdi presudu, Norcu će se odrediti jedinstvena zatvorska kazna za dvije presude koja ne može biti manja od 12 godina, na koliko je osuđen za zločine na gospićkom području, ali ni veća od 19 godina koliki je zbroj dviju kazni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 12:29