NOĆ NA ‘TUĐMANU‘

Noćna mora više od 100 Britanaca u Zagrebu: ‘Umjesto romantičnog vikenda dobili smo spavanje na podu‘

Veliki broj putnika naprije je satima čekao polazak iz Velike Britanije da bi naposljetku završili u Hrvatskoj, ali na pogrešnom mjestu

Spavanje na ‘Tuđmanu‘

 Mark Sham Twitter/

Britanski turisti iz Lutona koji su aviokompanijom Wizz Air umjesto na svom odredištu u Dubrovniku završili su stotine kilometara dalje - u Zagrebu.

Kako javlja Daily Mail, više od 100 putnika trebalo je sletjeti u Dubrovnik, ali je njihov let zbog lošeg vremena preusmjeren na hrvatsku metropolu. Poseban je problem što im aviokompanija nije ponudila baš nikakvo rješenje već ih je ostavila na aerodromu. Mnogi od njih koji nisu bili u stanju pronaći smještaj bili su prisiljeni spavati u Zračnoj luci.

Veliki broj putnika naprije je satima čekao polazak iz Velike Britanije da bi naposljetku završili u Hrvatskoj, ali na pogrešnom mjestu, na potpuno drugom kraju zemlje.

Putnici kažu kako je zrakoplov naposto sletio i "ostavio ih", te su im obećali autobuse koji se nikad nisu pojavili. Zbog toga su mnogi putnici bili primorani spavati na podu.

Daily Mail donosi priču Benna Halla koji je naumio suprugu odvesti na romantični izlet u Dubrovnik, ali je dobio samo razočaranje. Umjesto lijepog vikenda, dobili su spavanje na podu aerodroma.

- Najprije nam je rečeno da polijetanje iz Lutona kasni tri sata jer u zrakoplovu nema kapetana niti osoblja. Zatim su poručili da su povukli osoblje sa slobodnih dana. Već tada smo shvatili da je situacija loša, pogotovo za neke koji su imali zakazane usluge, poput unajmljivanja automobila - rekla je jedna od putnica.

Dodala je da je pilot, kad su konačno poletjeli, rekao da zbog vjetra neće moći sletjeti u Dubrovnik nego u Split. No, pet minuta kasnije obratio im se putem razglasa rekavši kako ni to nije opcija jer je splitski aerodrom zatvoren.

- Poručili su nam da ćemo sletjeti u Zagreb te da će biti osiguran prijevoz za nas do Dubrovnika - ispričala je jedna putnica koja se zatekla 600 kilometara od mjesta gdje je trebala doći.

Uslijedio je novi šok. Wizz Air poslao im je poruku isprike u kojoj su rekli da od autobusa neće biti ništa, te da se moraju sami snaći.

- Čekao sam 2 sata i dobio poruku da ne mogu pronaći autobus za mene - rekao je 26-godišnji geolog. Dodao je da su svi hoteli u Zagrebu bili zauzeti.

Ispričao je i kako su neki uzeli taksije koji su im naplatili oko tisuću eura od Zagreba do Dubrovnika. Dodaje da je među gostima bilo majki s novorođenom djecom koja su plakala, a ljudi su posvuda spavali na podu.

Još jedan putnik, poduzetnik Mark Sham iz JAR-a, kaže kako su na aerodromu doista ostavljeni. Za sebe i djevojku morao je kupiti novu kartu koju su platili 350 eura.Šokirala ga je činjenica da kompanija s njima nije uopće komunicirala.

- Još uvijek smo u Zagrebu i čekamo na let prema Dubrovniku. Ovo je odgodilo naše putovanje za najmanje 24 sata, a koštalo nas je mnogo novca - kazao je bijesni putnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:35