SUKOB U POZADINI

NIJE PLATIO ČLANARINU Junaka poplava SDP-ovci htjeli izbaciti iz stranke

 Vlado Kos/CROPIX

Jedan od najpopularnijih načelnika u Hrvatskoj, gunjanski Hrvoje Lucić, umalo je izbačen iz SDP-a.

Čovjeku koji je predvodio svoje suradnike za vrijeme i nakon prošlogodišnje svibanjske poplave u Cvelferiji i svojim predanim radom značajno pridonosio saniranju posljedica štete, izgon iz stranke skoro se dogodio zbog neplaćene članarine.

‘Nisam vjerovao’

No, bolji poznavatelji odnosa u SDP-u Vukovarsko-srijemske županije kažu da je u pozadini slaganje izborne liste, na kojoj neki SDP-ovci nisu htjeli vidjeti Lucića, jer navodno osjećaju bojazan za svoje pozicije na listi s obzirom na njegovu popularnost. Uglavnom, na prošlotjednoj sjednici ŽO SDP-a kada se utvrđivala lista kandidata za 5. izbornu jedinicu, v.d. predsjednika i saborski zastupnik u netom završenom mandatu Damir Rimac predložio je Lucićevo izbacivanje iz stranke zbog neplaćene članarine.

- Skoro sam pao sa stolice kada je to izgovorio. Nisam mogao vjerovati što čujem i moram priznati žestoko sam reagirao, jer sam bio revoltiran. Točno je da od poplava nisam plaćao članarinu od 70 kuna mjesečno, ali vjerujte mi, to mi je u svim problemima na čijem sam rješavanju radio u poplavljenoj Gunji bilo zadnje na pameti. Uostalom, bilo je još nekih poput mene, ali su oni na vrijeme obaviješteni pa su platili prije sjednice.

Uvršten na listu

Napustio sam sjednicu, ali su se onda ostali članovi ŽO-a usprotivili pa sam se vratio - kaže Lucić, koji danas nikome ništa ne zamjera, iako će reći da “možda nekome i smetam”. Lucić na kraju nije izbačen iz SDP-a, a njegovo ime našlo se na popisu 14 kandidata od kojih će Glavni odbor i šef stranke Zoran Milanović izabrati trojicu čija će se imena naći na listi u 5. izbornoj jedinici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 18:31