POGLEDAJTE SNIMKE

Nevrijeme poharalo Hrvatsku, tuča i poplave od Istre do Slavonije: U Zagrebu jaka kiša potopila ceste

Građani šalju snimke tuče iz okolice Varaždina, Novigrada, Kutine, Kanfanara...

Nevrijeme

Na glavni grad Hrvatske oko 17.15 spustio se jak pljusak nakon što su metropolu nadvili crni, prijeteći oblaci. Nestabilno vrijeme se nastavlja, a prema prognozi DHMZ-a, smirivanje se očekuje oko 23 sata. Pojedine prometnice u širem centru Zagreba su poplavljene nakon kratkotrajnog pljuska u Zagrebu.

Portal Neverin javlja da su u poslijepodnevnim satima dijelove Hrvatske zahvatili jači pljuskovi praćeni tučom.

Javljaju se građani i šalju snimke tuče iz okolice Varaždina, Novigrada, Kutine, Kanfanara i Buzeta u Istri, Požege te Virovitice.

Narančasti meteoalarm za danas je upaljen u gotovo cijeloj Hrvatskoj. U srednjoj i južnoj Dalmaciji je stupanj upozorenje nešto niži - žuti meteoalarm. DHMZ je upozorio na opasnost od lokalnih bujičnih poplava, olujnih udara vjetra i tuče.

Jako nevrijeme pogodilo je i Popovaču. Poplavljene su ceste, kanali i poljoprivredna zemljišta.

Podsjetimo, otok Krk je tijekom noći pogodilo snažno nevrijeme. Vatrogasci su imali pune ruke posla scrpljenjem vode iz poplavljenimh ovjekata, na dve mjesta morali su uklanjati odrone zemlje i kamenja. načinjena je velika materijalna šteta, a podaci DHMZ-a govore o 168 litara kiše u Krku, što je rekordna dnevna količina oborina za svibanj.

U subotu će vrijeme biti prolazno stabilnije i sunčanije, uz samo rijetke pljuskove. Ujutro je ponegdje na kopnu moguća magla. Prema kraju nedjelje i osobito u ponedjeljak opet će biti promjenjivije.

image

Jaka kiša u Zagrebu

Damjan Tadic/Cropix
image

Jaka kiša u Zagrebu

Damjan Tadic/Cropix
image

Jaka kiša u Zagrebu

Damjan Tadic/Cropix
image

Molunat 31. svibnja, na samom jugu Hrvatske

Ivana Grgic/Cropix
image

Molunat 31. svibnja, na samom jugu Hrvatske

Ivana Grgic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 09:57