NEZAPAMĆENA NEVERA

Nevrijeme na dalmatinskom otoku srušilo restoran dok je u njemu bila cijela obitelj: ‘Činilo se da će taj vrtlog usisati cijelu kuću‘

Velika terasa s krovom se jednostavno srušila na pod i uništila cijeli inventar
 Merien Lugarić/Slobodna Dalmacija

- Padao je žestoki pljusak i puhao jaki vjetar. U jednom trenutku je sve utihnulo, a onda je ta pijavica ili tornado prošao kraj kućice u kojoj smo spavali moj sin Kuzma i ja – ispričala je Merien Lugarić novinarima Slobodne Dalmacije okolnosti pod kojima je u srijedu kasno navečer nevrijeme na području Zastražišća na otoku Hvaru srušilo restoran "Family Farm kod Kućera" dok su u njemu bili majka, otac, sestra i nećak vlasnika restorana Dragana Kuzmičića.

image
Merien Lugarić/Slobodna Dalmacija

- Bočna vrata su se otvorila od sile i imala sam osjećaj kao da će taj vrtlog usisati cijelu kuću. Odmah pored kuće srušen je stogodišnji bor, a taj vrtlog je, srećom, prošao mjestima gdje nitko od moje obitelji nije spavao.

image
Privatna Snimka/Slobodna Dalmacija

Majka je bila 20 metara dalje, a otac na dva metra od vrtloga. Vrtlog je pokosio borove, masline, ograde, krovove, a velika terasa s krovom se jednostavno srušila na pod i uništila cijeli inventar.

image
Merien Lugarić/Slobodna Dalmacija

Plastificirani drveni brod dug 5,5 metara, star više od sto godina, koji je bio dekoracija na farmi, nestao je. Brat Dragan je od njega našao dva komada drveta – prepričala je Merien Lugarić.

U međuvremenu je započela sanacija razorenog krova na ugostiteljskom objektu u Zastražišću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 17:42