ZACRNILO SE NEBO

Nevrijeme diljem Hrvatske, pada prljava kiša, a ovo je samo u uvod u ono što slijedi! ‘Stižu jake ćelije‘

Za gotovo sve regije u Hrvatskoj izdano je žuto upozorenje, što znači da je vrijeme "potencijalno opasno"

Meteo radar

 /Neverin.hr

Vrijeme će u ponedjeljak diljem Hrvatske biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te nestabilno. Lokalno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, češćih na sjevernom Jadranu te na zapadu unutrašnjosti, moguće i jače izraženih. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Vjetar umjeren jugozapadni, poslijepodne u unutrašnjosti u okretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Još prijepodne na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 25 do 30 stupnjeva Celzijusovih.

Za gotovo sve regije u Hrvatskoj izdano je žuto upozorenje, što znači da je vrijeme "potencijalno opasno", dok prognostičarka N1 televizije Tea Blažević piše da je moguće i nevrijeme. Kaportal navodi da se nebo iznad Karlovca jutros znatno zacrnilo, a čini se da bi i Zagreb uskoro mogla pogoditi kiša.

Prema Meteoradaru, nevrijeme je trenutno na području Like, ali i iznad Rijeke i dijela Kvarnera.

IstraMet pak javlja da u noći na utorak u svakom trenutku lokalno može doći do razvoja jakih ćelija uz tuču i iznimno obilnu kišu.

- "Lokalno, mjestimice i ponegdje" su u takvim situacijama najtočniji opis prognoze, jer je nemoguće točno znati gdje će doći do razvoja najjačih sustava, objašnjavaju dodatno s Istrameta.

Također kako nam javljaju čitatelji, mnogi od njih jutros su na svojim vozilima primijetili veče količine pijeska (gotovo sigurno radi se o "saharskom" pijesku).

image

Meteo radar

/Neverin.hr

Nestabilno vrijeme nastavlja se i utorak. Prema DHMZ-u na kopnu će biti pretežno oblačno mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadni, a na južnom dijelu jugo. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17, na Jadranu između 18 i 23. Najviša dnevna uglavnom od 20 do 24, u Dalmaciji do 28 °C.

Ni ostatak tjedna neće nam donije previše sunca, barem ne do petka - naime, i srijeda i četvrtak bit će oblačni, uz to da su i u srijedu mogući pljuskovi. U petak končano slijedi malo sunčanog vremena koje bi se trebalo nastaviti donekle i u subotu, dok bi se u nedjelju opet trebala vratiti kiša.

HAK: Kolnici vlažni i skliski

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, promet je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi pa iz HAK-a vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova u Hercegovačkoj ulici u Metkoviću zatvoren je GP Gabela Polje. Promet se preusmjerava na GP Metković i GP Nova Sela.

Radovi su na sanaciji kolnika na lokaciji bivšeg graničnog prijelaza Bregana, vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 10:38