PROPAST CREDO BANKE

Nevenka Bečić: Na vrijeme sam izvukla milijune, znala sam što će se dogoditi

Predsjednica Gradskog vijeća Splita pomogla je jedino gradskoj tvrtki 'Stano-uprava' kojoj je još u listopadau dala naputak kako zaštititi novac
 Joško Ponoš/CROPIX

SPLIT - Ja sam poslovna žena i dugo sam u biznisu. Ne bih mogla biti tu gdje jesam da ne znam što se događa u poslovnom svijetu, u Hrvatskoj, a i izvan njezinih granica . Imala sam saznanja i naznake da bi se mogao dogoditi ovakav scenarij i još sam u listopadu upozorila ljude iz “Stano-uprave” i dala sam im naputak kako zaštititi novac. To je moj doprinos svemu i nemam više ništa reći.”

Tako je Nevenka Bečić, predsjednica Gradskog vijeća Splita i desna ruka svoga brata, gradonačelnika Željka Keruma u njegovu poslovnom carstvu, te predsjednica Uprave Keruma d.o.o., novinarima Slobodne Dalmacije potvrdila informaciju da je baš ona zaslužna što je “Stano-uprava” novac povukla na vrijeme iz Credo banke.

No za dodatne komentare ili pitanja nije bila raspoložena jer se, kako kaže, tu nema što više reći.

A oni poduzetnici čiji je novac ostao zarobljen u banci pred kojom je likvidacija , mogu se tješiti jedino činjenicom da je Nevenka Bečić pomogla gradskom poduzeću budući da je “Stano-uprava” u potpunom, 100-postotnom vlasništvu Grada Splita.

No, nije mu na proračunu, nego prihod ostvaruju na tržištu, a riječ je o tvrtki za upravljanje i održavanje stambenih i poslovnih zgrada koja je po broju objekata najveći upravitelj na području županije i drugi u Hrvatskoj.

Prema podacima koje je iznio Željko Dadić, direktor “Stano-uprave”, ta je tvrtka u Credo banci imala oko sedam milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 16:14