ZIMI NIJE KRAJ

Ne spremajte toplu odjeću, krajem tjedna stiže snijeg!

Ivankovo, 130210.U noci s petka na subotu u Slavoniji je palo preko 20 centimetara snijega. Mjestani Ivankova (10-ak kilometara od Vinkovaca) od jutra se bore sa snijegom. Na fotografiji: snijegu su se obradovali najmladji i uzivaju u snjeznim radostima. Ana u snijegu pravi andjela. Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

ZAGREB - Iako su nas proteklih dana razveselile naznake proljeća, takve vremenske prilike neće se nastaviti. Naime, sedmodnevna prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda kaže kako će Zagreb u nedjelju i ponedjeljak opet zasuti snježne pahulje, kao i Gospić, Koprivnicu i Križevce.

Snijeg će padati i u Rijeci (ponedjeljak), dok će se u Slavonskom Brodu, Vukovaru i Osijeku ulice zabijeliti već u četvrtak.

Pogoršanje vremena neće zaobići ni Jadran. Kraj tjedna Dalmacija će dočekati uz jaku kišu i do desetak stupnjeva niže temperature zraka nego što su bile proteklih dana.

HTV javlja kako je prema prognozama za ovaj i sljedeća tri tjedna, u ožujku prilično vjerojatan temperaturni scenarij sličan onome u veljači. Dulje razdoblje hladnijeg vremena najvjerojatnije će biti od sredine prvog tjedna i tijekom drugog, koji će diljem Hrvatske najviše odstupati od prosjeka.

Već u trećem tjednu te osobito u četvrtom ponovno će zatopliti, ali će srednja tjedna temperatura zraka u većini krajeva vjerojatno biti oko prosječne. Mogućnost nastavka hladnijeg razdoblja najveća je u gorskoj Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:25