FRA BUSTRUC NA MISI:

'Ne cijepite se protiv gripe jer ćete biti mikročipirani!'

Pridraga, 121109.Don Jure Zubovic, Zupnik iz Pridrage kraj Zadra slaze se sa propovjedi fra Miroslava Bustruca koji je jucer na misi govorio kako se nebi trebali cijepiti protiv svinjske gripe jer ce se preko cijepiva ugradjivati cipovi u ljude. Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Miskovic / CROPIX

ZADAR – Propovijed fra Miroslava Bustruca održana u srijedu na blagdan Sv. Martina u župi Sv. Martina u Pridrazi izazvala je niz kontroverzi. Donedavni franjevački pučki misionar i vrlo popularan propovjednik poručio je vjernicima da se ne cijepe protiv svinjske gripe jer će biti – mikročipirani!

- Postoji masovni plan za uništenje čovječanstva, a dijelovi tog plana su različite epidemije i zaraze. Samo cjepivo protiv svinjske gripe, koja sada izaziva masovnu histeriju, u sebi ima mikročip kojim nas se želi kontrolirati - kazao je, navodno, fra Miroslav Bustruc koji je na misnom slavlju gostovao kod kolege i prijatelja don Jure Zubovića, župnika Pridrage.

- Stav iznesen u propovijedi moj je osobni stav, a ne stav crkve - zaključio je Bustruc

Dan poslije fra Bustruc je otišao iz Privlake, a don Jure Zubović je novinare uputio na splitsko-makarskog i zadarskog nadbiskupa jer on bez dozvole ne može davati komentare. Bio je upoznat s činjenicom da su riječi s propovijedi dospjele u medije, ali se požalio kako su izvađene iz konteksta i tendenciozno prenesene.

- Ono što je fra Miroslav kazao bilo je rečeno na propovijedi i upućeno je vjernicima, a ne svim građanima. Svećenik je tu da brani načela Crkve, a zbog izrečenih činjenica o cjepivu, neki su ljudi već zatvoreni. Puno više će se znati za dva-tri tjedna kada će se Sveta stolica obratiti svjetskim državnicima - rekao nam je don Jure Zubović koji je time potvrdio da se slaže s onim dijelom propovijedi koji se odnosi na opasnosti koje prijete čovječanstvu od različitih epidemija.

Da se općenito slaže s propovijedanjem fra Miroslava Bustruca, pridraški je župnik pokazao i time što ga je pozvao na proslavu nebeskog zaštitnika Pridrage. Fratar, koji je u kolovozu slavio srebrnu misu i 25 godina zaređenja, bio je na ispomoći u susjednom mjestu. Riječ je o jako omiljenom propovjedniku i duhovniku koji, sudeći prema Google tražilici, svako malo gostuje i propovijeda diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu, te predvodi seminare duhovne obnove.

- Bio sam na toj misi i tog svećenika držim najboljim propovjednikom u Hrvatskoj. Mislim da su njegove izjave izvađene iz konteksta, a ja sam shvatio da je htio reći da su sve opasne boleštine, poput side, ptičje i svinjske gripe izašle iz laboratorija i da to nije slučajno - rekao je ravnatelj osnovne škole u Pridrazi Krste Zupčić.

Bustruc: Naputci u propovijedi na temelju susreta Boga kroz molitvu

KARIN - Fra Miroslav Bustruc, koji još uvijek boravi u Karinu i kolegama iz franjevačkog samostana pomaže u branju maslina, potvrdio nam je da je na propovijedi u Pridrazi kazao kako se u cjepivu za svinjsku gripu može naći i mikročip.

-Ono što je kazano u toj propovjedi nisu recepti nego naputci za osobno promišljanje kroz savjetovanje sa kompetentnim osobama i na temelju susreta Boga kroz molitvu. Odgovornost za osobno postupanje nitko ne može prebaciti na drugoga niti poticati da se nešto napravi – rekao nam je fra Miroslav koji je rasprave i nedoumice oko cjepiva protiv svinjske gripe i općenito histerije izazvane tom epidemijom čitao više internetskih rasprava. O tome je raspravljala austrijska javnost, a fra Miroslav navodi da se o tome govorilo i u TV emisiji Otvoreno proteklog srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 06:29