I TO SMO DOČEKALI

Napokon objavljena Bartuličina imovinska kartica: Kuća na Prviću je tu, a zna se i od koga je posudio velik iznos

Prilikom govora nakon izbora za Europski parlament, objavio je da je imovinsku karticu nadopunio

Stjepko Bartulica i kuća na Prviću

Stephen Nikola Bartulica, novoizabrani zastupnik u Europskom parlamentu, objavio je svoju novu, dopunjenu imovinsku karticu. Učinio je to nakon što je otkriveno da njemu i supruzi mjesečna primanja kreditne obaveze premašuju za samo 136 eura, kao i da je nedavno kupio kuću na Prviću za 300 tisuća eura. Bartulica je tada rekao da je novac posudio, a da mu za podmirenje tekućih troškova novac daje majka.

Prilikom govora nakon izbora za Europski parlament, objavio je da je imovinsku karticu nadopunio.

- Sve što sam stekao, stekao sam na pošten način, nemam se što ispričavati. Protiv mene se vodila prljava kampanja, ne viđenom žestinom, rekao bih. Unaprijed sam bio osuđen, ali nikada neću odustati od svojih stavova. Nadopunio sam imovinsku karticu i o tome više neću govoriti - istaknuo je.

Ona je danas i objavljena te u njoj stoji da je za kupnju kuće na Prviću podigao kredit u prosincu 2023., kao i da je pozajmio 30 tisuća eura za kupnju vrta pored kuće.

U imovinskoj kartici ovog zastupnika Domovinskog pokreta stoji i da Bartulica na mjesečnoj razini od dužnosti za koju se podnosi imovinska kartica prima bruto 3074,58 eura, kao i da prima 50 eura mjesečno ostalih prihoda, od imovine i imovinskih prava, te 398 eura mjesečno od ‘ostalih prihoda‘. Tu je i 199,10 eura mjesečno, a to su primici koji se ne smatraju dohotkom i primici na koje se ne plaća porez na dohodak.

Supruga mu je na dopustu zbog njege djeteta s teškoćama u razvoju te stoga od Hrvatskog katoličkog sveučilišta, na kojem je zaposlena, ne prima plaću. Ona mjesečno prima još 551,80 eura primitaka koji se ne smatraju dohotkom i primici na koje se ne plaća porez na dohodak.

Iznos duga kredita kojeg je Bartulica sada prijavio u svojoj imovinskoj kartici je 270000,00 eura, a zadužio se 2013. godine na 292 mjeseca. Iznos mjesečnog anuiteta je 1211 eura.

Tu je i kredit kojeg je podigao 2023. godine, za kuću na Prviću. Mjesečno plaća 2351,43 eura, a kredit je na 139 mjeseci te je odobren uz sudužnika.

U imovinskoj kartici stoji i da je Vjekoslav Gucić osoba od koje je Bartulica pozajmio 30.000 eura.

Od nekretnina ima stan u Zagrebu, njivu u Dugom Selu te kuću, šupu i vrt na Prviću.

Bartulica i njegova supruga oboje imaju automobile marke Opel, stoji u njegovoj novoj imovinskoj kartici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 11:03