NOVI TERMIN VIJESTI NA RTL-U

Najslabiji napada najjačeg: 'Počinjemo otvoreni rat s Dnevnikom Nove TV'

Informativna emisija više se neće kao dosad emitirati iz virtualnog studija, nego iz pravog
 Saša Midžor Sučić/CROPIX

ZAGREB - Rat triju Dnevnika nacionalnih televizija zaoštrit će se u sljedećih 15-ak dana. Naime, Informativni program RTL Televizije potkraj listopada izlazi s novom, redizajniranom središnjom informativnom emisijom, koja će se po novom zvati RTL Danas. Emisija će u odnosu na dosadašnje Vijesti biti 15-ak minuta dulja pa će njezine posljednje minute preklopiti prve minute Dnevnika Nove TV.

Skrivaju adute

RTL-ovci zasad ništa detaljnije ne žele otkrivati. Ipak, neslužbeno doznajemo da će se RTL Danas prikazivati iz pravog, a ne virtualnog televizijskog studija, da će se pojačati interaktivni sadržaji i iskoristiti sve mogućnosti najnovijih tehnologija.

Uz to, lansirat će i novog voditelja, pa će tako uz Tomislava Jelinčića i Doroteu Lazanin-Jelenc emisiju voditi i Igor Bobić, dosadašnji izvršni urednik Informativnog programa RTL Televizije.

Inače, Vijesti RTL Televizije, prema rezultatima koji obuhvaćaju razdoblje za cijeli rujan ove godine, s početkom u 18.30 sati imale su prosječnu gledanost od 10 posto. U tom vremenu HTV-ov Dnevnik gledalo je 12 posto publike, a prvo mjesto pripalo je Dnevniku Nove TV, koji je pratilo 14 posto ljudi.

S novim, proširenim sadržajem RTL-ovci će, nadaju se, nagristi dio kolača gledanosti Dnevnika Nove TV, ali i HTV-a. Ono što je sigurno jest da će konkurentskim televizijama srušiti tzv. ulazak u središnje informativne emisije.

Privlačenje gledatelja

Jer, u vrijeme kada će se ljudi željni vijesti o svemu još detaljnije moći informirati na RTL Televiziji, na Novoj TV emitirat će se showbiz emisija INMagazin, a na HTV-u repriza serije “Odmori se, zaslužio si”, koja je u novoj jesenskoj shemi zamijenila domaće sapunice i tako dodatno srušila ulazak u HTV-ov Dnevnik.

- No, ako RTL-ovci novom emisijom žele uzdrmati konkurenciju, onda bi uz briljantno odrađeni RTL Danas svoj program morali nastaviti s nekom jakom emisijom. Da sam ja na RTL-u, odmah iza središnjih vijesti išao bih sa showom ‘Hrvatska traži zvijezdu’. Time bih privukao brojne gledatelje koji bi prije zabavne emisije imali vijesti dana pa ne bi trebali prebacivati kanale - kaže jedan televizijski znalac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 08:32