ODLUKE VLADE RH

Na mjesta smijenjenih zbog afere povezane s Josipom Rimac imenovani novi dužnosnici

Hrvoja Čovića snimljenog kako u razgovoru s Rimac traži da riješi ispit za njegovog brata, zamijenio je Mario Demirović
Sjednica Vlade Republike Hrvatske
 Željko Puhovski/Cropix

Dosadašnji pomoćnik ravnatelja Carine, Mario Demirović, imenovan je danas na zatvorenom dijelu sjednice Vlade novim ravnateljem nakon provedenog javnog natječaja, a s današnjim danom započinje mu petogodišnji mandat.

Demirović je zamijenio Hrvoja Čovića, koji je na svojoj poziciji ostao sve do isteka mandata iako ga je USKOK obuhvatio istragom oko Josipe Rimac i sređivanja državnih ispita. Čović je snimljen kako u razgovoru s Rimac traži da riješi ispit za njegovog brata. Unatoč tome, iako je bio dužnosnik, Vlada ga nije smijenila već je čekala da mu istekne mandat kako bi izabrala drugog čovjeka na tu poziciju, njegovog dosadašnjeg pomoćnika.

Vlada je imenovala i dr. Špira Janovića državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja, nakon što su zbog afera povezanih s Rimac s tih dužnosti smijenjeni Ivan Vukić i Nevenka Benić, a Stjepan Sučić podnio je ostavku nakon što je pijan divljao po Vukovaru u kafiću za vrijeme epidemije i opirao se uhićenju. Janović je psihijatar, pročelnik Nacionalnog centra za psihotraumu.

image
Josipa Rimac
Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 20:37