OSVETA SVEĆENIKU?

Na crkvi u Zadru osvanuli grafiti: Don Jebo, Pedofil, Moralni smutljivac

 Andrija Lučić/Cropix

ZADAR - Crkva Blažene Djevice Marije na zadarskoj Puntamici i zidovi župnog dvora osvanuli su u nedjelju ujutro išarani grafitima šokantnog i uvredljivog sadržaja. Iako njegovo ime nigdje nije navedeno, već samo nadimak, desetak uvredljivih poruka kojima se aludira na neprimjeren život svećenika upućene su župniku na Puntamici, don. Emilu Bilaveru.

Grafite na crkvi prvi su vidjeli vjernici koji su u nedjelju ujutro došli na misu, a ubrzo se na Puntamici pojavila i policija koja je fotografirala išarane zidove crkve i župnog dvora.

- Što pitate mene, pitajte onoga tko je to napisao! To je razapinjanje, ne želim više o tome ništa govoriti, nemojte me više zvati - rekao nam je vidno uzrujani don. Bilaver, inače jedan od najpopularnijih svećenika u cijeloj Zadarskoj nadbiskupiji.

Javnosti je najpoznatiji kao voditelj zaručničkih tečajeva, spašavatelj brakova, ali i kao župnik koji je prije nekoliko godina na "maloj ponoćki" organizirao tombolu s bogatim nagradama. Dobar je prijatelj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji ga je nedavno posjetio.

Župljani na Puntamici poruke upućene svom župniku nisu željeli komentirati niti nagađati tko ih je i zašto napisao.

- Ovo je tragično. Ako netko misli da se don. Bilaver ne ponaša kao pravi svećenik neka izađe i to javno kaže, a ne ovako išarati crkvu - rekao nam je na izlazu s mise dr. Rade Škarica.

Ovo nije prvi put da su se na crkvi Blažene Djevice Marije pojavili grafiti ovakvog sadržaja. Kako nam je rekao svećenik Ivica Topalović, koji je u nedjelju držao misu mladim župljanima, slično se dogodilo za Uskrs prije nekoliko godina. (A.Vučetić Škrbić/EPEHA)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 00:21