PRVI ČOVJEK KOPRIVNICE OBNOVIO VOZNI PARK

Mršić kupio terenca za 123 tisuće kuna. Platio je gotovinom

Kupio sam ga od plaće, a namjeravam ga koristiti i za službena putovanja, tumači SDP-ov gradonačelnik
Koprivnica, 170710.Gradonacelnik Koprivnice Zvonimir Mrsic kupio je novog automobila terenca Hyundai Santa Fe kojeg je platio 123.000 kuna u gotovini a kupio ga je od svoje place.Na slici:Gradonacelnik Zvonimir Mrsic u novom automobilu na ulazu u dvoriste kuce u Krizevackoj ulici.Foto: Nikola Wolf / Cropix / Podravski list
 Nikola Wolf / CROPIX / PODRAVSKI

KOPRIVNICA - Gradonačelnik Zvonimir Mršić kupio je novi auto, mrcinu terenca hyundai santa fe 2,2 CRDI. Prošli je tjedan viđen nekoliko puta u gradu kako se ponosno vozi u novom limenom ljubimcu.

- Automobil koji sam kupio nije novi, nego je iz 2006. godine. Opel vectra koju sam dosad vozio je samo dvije godine starija i namjeravam je prodati - otkrio nam je Zvonimir Mršić.

Hyundaijeva terenca platio je 123.000 kuna u gotovini, a kupio ga je od svoje plaće i namjerava ga, kaže, koristiti i za službena putovanja.

- Nemam službeni auto kao župan Darko Koren ili neki službenici županije koji se po cijele dane voze okolo i ne koriste ih samo u poslovne svrhe. Ja privatnim autom putujem u Zagreb i na ostala službena putovanja - pohvalio nam se koprivnički gradonačelnik.

Mršićev privatni vozni park ipak je najvrjedniji među svim lokalnim općinskim, gradskim i županijskim dužnosnicima u našoj županiji. Prema podacima iz dužnosničkih imovinskih kartica, gradonačelnikova obitelj sada, osim hyundaija, posjeduje vectru vrijednu oko 10.000 eura i twingo vrijedan 2000 eura.

Župan Darko Koren u svojoj je imovinskoj kartici prijavio samo maleni clio iz 2003. vrijedan 40-ak tisuća kuna. Malo čudno za političara i dužnosnika njegova ranga, ali, ako je vjerovati Mršiću, zato su mu na raspolaganju službena vozila županije. ( A. Š., R. M. / Podravski list)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 05:59