ODLIČNO OZRAČJE

Možemo! slavi, Bosanac likuje zbog poraza jednog čovjeka: ‘Taj tip je prevario koga god je mogao‘

Jedan mandat su im predviđale i ankete uoči izbora tako da je ostvareni rezultat u skaldu s očekivanjima

Veliko slavlje nakon objave anketa

 Marko Todorov/Cropix

20:25 Nositelja liste Gordana Bosanca Tportal je zamolio da prokomentira debakl Mislava Kolakušića koji je optužio medije i Facebook za loš rezultat.

- Taj tip je prevario koga je god mogao. Drago mi je da su ga građani kaznili, kazao je Bosanac.


20:10 Prema najnovijim izlaznim anketama najviše glasova na izborima za Europski parlament dobio je HDZ 33,09 posto, što bi mu donijelo šest mandata, a slijede SDP i partneri s 27,29 posto ili četiri mandata.

Prema anketi provedenoj među biračima po izlasku s biračkog mjesta, po jedan mandat osvajaju Domovinski pokret (8,77 posto) te Možemo! (6,26 posto).

Prva izborna anketa, objavljena u 19 sati, najviše glasova na izborima za Europski parlament dobio je HDZ (33,74 posto) što bi mu donijelo šest mandata, a slijede SDP i partneri s 27,81 posto ili četiri mandata, dok po jedan mandat osvajaju Domovinski pokret (8,67 posto) te Možemo! (5,84 posto).

Malo ispod izbornog praga od pet posto su Fair play lista predvođena IDS-om kojima je, prema izlaznim anketama, podršku dalo 4,70 posto birača i lista Nine Skočak s podrškom od 4,57 posto građana dok za koalicijsku listu na čelu s Mostom, kojoj su predizborne ankete predviđale jedan mandat, ove izlazne ankete pokazuju podršku od 3,57 posto.


19:50 ‘Zbog male izlaznosti je rano za opuštanje, ali jedan madat je ono što smo htjeli postići, i nadam se da smo uspjeli u tome. Imali smo dvije razine kampanje, ‘ulicu‘ i digitalnu. Bez obzira na uspojeh i reakcije na digitalnu kampanju, neposredan kontakt s biračima je još uvijek ključan, rekao je Gordan Bosanac, prvi na listi stranke Možemo!


19:22 Jelena Miloš, druga na listi Možemo!, rekla je za Tportal da je zadovoljna izlaznim anketama, ali i da treba pričekati službene rezultate te vidjeti kako će se situacija rasplesti do kraja večeri.


19:19 U stožeru se za sada okupilo oko 150 ljudi, mahom članova stranke. Raspoloženje je dobro jer postaju europarlamentarna stranka, ali se još uvijek pribojavaju mogućeg obrata.

image
Marko Todorov/Cropix
image

Rada Borić, Danijela Dolenec, Tomislav Tomašević, Jelena Miloš, Sandra Benčić, Ivana Kekin, Gordan Bosanac, Urša Raukar

Marko Todorov/Cropix

19:10 Nakon objave izlaznih anketa pivnicom Garden Brewery gdje se nalazi izborni stožer stranke prolomio se aplauz, a Ivana Kekin istaknula je da će biti zadovoljni ako se potvrde rezultati izlaznih anketa.

- Moramo još pričekati, vidjeli ste da je izlaznost mala, ali ostanemo li na ovom mandatu bit ćemo zadovoljni rezultatom, istaknula je Kekin.


19:05 HDZ prema izlaznim anketama dobiva 33,74%, odnosno šest mandata, SDP 27,81% (4 mandata), DP 8,67 % (1 mandat), a Možemo! 5,84% (1 mandat).


19:00 U 27 zemalja članica Europske unije održani su izbori za Europski parlament, a svog bi zastupnika u novom sazivu trebao imati i Možemo! Prema izlaznim anketama Nove TV, po kojoj su osvojili 5,84% idućih pet godina u EU parlamentu imat će jednog zastupnika.

image

Gordan Bosanac i Ivana Kekin dolaze u stožer

Marko Todorov/Cropix

Jedan mandat su im predviđale i ankete uoči izbora tako da je ostvareni rezultat u skaldu s očekivanjima.

Na listi stranke za Europski parlament bili su Gordan Bosanac, Jelena Miloš, Vedran Horvat, Rada Borić, Urša Raukar Gamulin, Marta Kiš, Jagoda Munić, Dušica Radojčić, Damir Bakić, Borna Lozo, Nebojša Zelič i Ivana Kekin.

Prema anketama HDZ osvaja šest mandata, SDP 4, a osim Možemo! jedan mandat trebao bi ići i Domovinskom pokretu.

image

Gordan Bosanac i Ivana Kekin

Marko Todorov/Cropix
image

Sandra Benčić dolazi u stožer

Marko Todorov/Cropix
image

Stožer stranke Možemo! je u pivnici Garden Brewery

Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 08:33