ZADOVOLJNI REZULTATOM

Možemo! ostvarilo svoj najveći uspjeh, ali kandidatkinja koja je dobila daleko najviše glasova neće u Bruxelles!

Nakon što su stigli prvi neslužbeni rezultati izbora za Europski parlament potvrđeni su rezultati izlaznih anketa i Možemo! će po prvi puta postati europarlamentarna stranka

Gordan Bosanac i Ivana Kekin

 Marko Todorov/Cropix

Nakon što su stigli prvi neslužbeni rezultati izbora za Europski parlament potvrđeni su rezultati izlaznih anketa i Možemo! će po prvi puta postati europarlamentarna stranka. Dobili su 5,92% glasova birača i time osigurali jedan mandat u Europskom parlamentu.

Najviše glasova na listi Možemo! dobila je Ivana Kekin, čak 25,76%, ali u Europski parlament neće ići.

- Ne idem u Europski parlament, takav je naš dogovor, rekla je Kekin.

To znači da će u Europski parlament ići Gordan Bosanac, koji je bio i nositelj liste.

Iz stožera Možemo javila se Sandra Benčić koja je zahvalila svima za velika tri mjeseca.

- Vaš rad i trud nadoknadio je razliku između nas i puno bogatijih stranka i pokazao da je Možemo stranka koja kontinuirano raste od 2017. kada je Zagreb je naš ušao u zagrebačku Skupštinu do sada kada smo udvostručili broj mandata u Saboru. A od danas smo i europarlamentarna stranka, rekla je.

- Sve ono što smo se zakazali pokazao se kao pravilni put. Pokazali smo kako rad u institucijama i na terenu daje čvrste rezultate. Imamo savez s građanima i oni nam vjeruju jer nismo nikada ispali nevjerodostojni, dodala je i zaželjeli svim članovima i članovima odmor.

Tomislav Tomašević je zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore i čestitao svima koji su izborili mandate.

- Izašli smo sami i osvojili smo mandat i kao i do sada, što obećamo to izvršimo. Jasno smo rekli da idemo sa Zelenima i koje su naše zadaće, rekao je.

Kekin, koja je na listi dobila najviše glasova i tako preferencijalno skočila na prvo mjesto, zahvalila je svima.

- Sretna sam da sam mogla podržati tu listu. Bila sam na 12. mjestu da listu ojačam i da joj pomognem, ali politika je timski sport i svaki rezultat je rezultat tima. Mi ako tim dobro znamo da je u ovom času najkompetentnija osoba za to Gordan Bosanac. Zato mi je drago da naš Bosanac u Bruxellesu zastupa naše politike, istaknula je.

Na kraju se obratio i budući europarlamentarac Gordan Bosanac.

- Drago mi je da mi je kolegica Kekin prepustila svoje mjesto u EU parlamentu, rekao je Bosanac u svom obraćanju u stožeru Možemo!, prekidan aplauzima i pljeskovima oduševljenja.

- Gogi, Gogi, Gogi - skandirali su okupljeni, njih oko 300, u Garden Breweryju, izbornom stožeru kad je Bosanac uzimao mjesto pred mikrofonom.

- Vidjeli ste kako smo se borili u ovom mandatu u Saboru, obećava da ću tako zastupati naše politike u Bruxellesu, zaključio je Bosanac.

Nakon obraćanja svih koji su imali nešto za reći zasvirao je David Bowie ‘We can be heroes‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 09:22