RASPRAVA U SABORU

Most prozvao DP zbog istražnog povjerenstva o Covidu: ‘Bili ste protiv Stožera, a sada ste promijenili mišljenje‘

‘Ni Ante Pavelić ni Josip Broz Tito nisu imali takvu vlast kakvu je imao Stožer‘, ustvrdio je nezavisni Nino Raspudić

Miro Bulj i Nikola Grmoja

 Goran Mehkek/Cropix

Saborska rasprava o prijedlogu da se osnuje istražno povjerenstvo o radu Stožera za vrijeme Covida počela je Mostovim prozivkama na račun Domovinskog pokreta, koji je to navodio kao uvjet za ulazak u vlast a sada je promijenio mišljenje.

Domovinski pokret je za vrijeme pandemije zagovarao istražno povjerenstvo, bio protiv Stožera te ministara Vilija Beroša i Davora Božinovića, a danas ih podržavaju, kazali su Mostovci Miro Bulji i Nikola Grmoja, podsjetivši da je Vlada u kojoj sjedi i DP odbacila zahtjev o osnivanju istražnog povjerenstava.

"Vi ste glasali za sve te ministre koji su bili članovi Stožera da ponovno postanu ministri", rekao je Grmoja.

"Mi ništa ne podržavamo, sigurno ne podražavamo Stožer, to smo govorili četiri do pet godina, o njemu imamo stav, a imamo politički stav i o ovom povjerenstvu, nemojte obmanjivati”, uzvratio im je Igor Peternel (DP).

Nikola Mažar (HDZ) ocijenio je pak da Mostovce nije briga za zdravlje i građane već da im je samo do politiziranja.

Prijedlog Mosta o osnivanju istražnog povjerenstva potpisima je podržalo 17 oporbenih zastupnika, osim zastupnika Mosta, potpise su dali i zastupnici Hrvatskih suverenista i stranke Pravo i pravda, nezavisni Josip Jurčević, Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić te Anka Mrak Taritaš (GLAS), Marijana Puljak i Viktorija Knežević iz Centra, Dalija Orešković (DOSIP) i Ivica Baksa (NPS).

Cilj saborskog istražnog povjerenstva, naveo je Grmoja, bio bi utvrditi sve eventualne nezakonitosti, pogodovanja i političke pritiske na rad Stožera, kao i okolnosti nabave cjepiva.

"Smatrao da je - zbog tri godine života građana i produciranog straha te svakodnevnih presica Stožera i korištenja straha za politički profit na izborima, ali i za opipljivi profit - potrebno sve istražiti”, kazao je.

U tri godine građani su svjedočili, kazao je, neviđenom ograničavanju ljudskih prava i sloboda, zbog čega je trpjelo i gospodarstvo, a liječnički pregledi odgađani.

„Ni Ante Pavelić ni Josip Broz Tito nisu imali takvu vlast kakvu je imao Stožer”, ustvrdio je nezavisni Nino Raspudić i poručio kako će se sve kad tad rasvijetliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 23:05