IZNIJELI PROGRAM

Most o mogućnosti suradnje s Milanovićem: ‘Zamjeramo mu što je stao uz ljevičare zbog kojih imamo woke ludilo‘

Najavili su da će u fokusu stranke biti demografska pitanja.

Petra Mandić, Božo Petrov, Zvonimir Troskot, Marin Miletić

 Damir Skomrlj/Cropix

Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u subotu, komentirajući najavu kandidature Zorana Milanovića na parlamentarnih izborima, kako Most ima svog kandidata za premijera Nikolu Grmoju, koji može ponuditi bolje i kvalitetnije sutra, te najavio da će u fokusu stranke biti demografska pitanja.

Upitan na konferenciji za novinare je li moguća poslijeizborna suradnja s Milanovićem, Petrov je kazao da se Most jedini odrekao svih totalitarizama dok Milanović nije bio jasan o svom stavu o komunizmu i titoizmu. Nadalje, rekao je, Most se izričito zalaže za obiteljske vrijednost, a Milanović je promovirao i stoji uz bok ljevičarskih politika, zbog kojih "danas imamo woke ludilo, koje oštro osuđujemo".

Petrov je kazao kako je za Most strateško pitanje zaustaviti smanjenje broja stanovnika, odnosno demografska pitanja, a jedna od ključnih mjera uvođenje univerzalnog dječjeg doplatka.

Univerzalni dječji doplatak bio bi jednak za svu djecu, neovisno o primanjima roditelja, budući da ga sada dobivaju oni s većim poreznim olakšicama. Prijedlog Mosta je da za prvo dijete dječji doplatak iznosi 80, drugo 106, a za treće 120 eura, rekao je.

Na ovaj način bi se mogao smanjiti odlazak u inozemstvo a to bi mogao bitit jedan od motiva povratka, istaknuo je predsjednik Mosta.

image

Božo Petrov, Petra Mandić, Zvonimir Troskot, Marin Miletić

Damir Skomrlj/Cropix

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić naglasio je da se ova politička stranka ne želi zamarati "svađama između dva brda", nego nudi svog kandidata za premijera - Nikolu Grmoju.

Istaknuo je da Most, ako bude sudjelovao u vlasti nakon izbora, za demografiju namjera izdvajati tri posto BDP-a. Namjeravamo prodati 20 tisuća nekretnina u vlasništvu države i tim iznosom omogućiti vrlo povoljne zajmove za osiguranje stambenog pitanja mladih parova, rekao je.

Saborski zastupnik Zvonimir Troskot rekao je da Most namjerava biti most između Hrvatske i iseljenika, prije svih onih u Latinskoj Americi. Tamo je 200 tisuća potomaka hrvatskih iseljenika zainteresiranih za povratak u Hrvatsku. Jedna od mjera za olakšanje njihova povrataka je pojednostavljenje nostrificiranja njihovih diploma, rekao je.

image

Zvonimir Troskot, Marin Miletić

Damir Skomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:27