ŽELE GA NATRAG

MORH TRAŽI POVRAT NOVCA Gradovi Slunj i Ploče ovršili im preko milijun kuna

 Goran Mehkek/CROPIX

- S obzirom da je proteklih dana Grad Slunj prisilnim putem ovršio račun Ministarstva obrane u iznosu od 1,1 milijun kuna za plaćanje komunalne naknade za vojni poligon Eugen Kvaternik, a prije njega i Grad Ploče u iznosu od 97.000 kuna, Ministarstvo obrane inicirat će postupak povrata ovršenih sredstva - kažu iz MORH-a tvrdeći da su stupanjem na snagu novog zakona Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH prestali biti obveznici.

Kažu da su o tome zatražili mišljenje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje koji su im u dva navata dali za pravo.

Napominju kako su zatražili i od lokalnih jedinica da postupe u skladu sa novim zakonom, ali da su se one na to očitovale negativno.

- Ministarstvo obrane svjesno je činjenice da su se pojedine općine i gradovi, izuzimanjem MORH-a od plaćanja komunalne naknade za nekretnine kojima se koristi na području tih jedinica lokalne samouprave, našli u nezavidnoj financijskoj situaciji. No, jednako tako i Ministarstvo obrane mora postupati u skladu s važećim propisima i racionalno raspolagati dodijeljenim proračunskim sredstvima - stav je ovog državnog Ministarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 02:23