SPAŠENA U ZADNJI ČAS

MONSTRUM PUSTIO PSIĆA DA ŽIVI SA ŽICOM KOJA MU SE USJEKLA U VRAT Vlasnik iz pakla jadnu kujicu izbacio iz automobila!

Kujica će još neko vrijeme biti u azilu i odlaziti kod veterinara dok se rana ne zaliječi, a onda će joj tražiti novi dom
 Udruga Spas Varaždin

Ispred kuće je vidjela odbačenu kujicu, pa je nazvala aktiviste udruge Spas. Bilo je to jučer, u jednom selu pokraj Varaždina.

Gospođa se rasplakala dok je pričala o psu koji onemoćalo leži na podu uz njenu ogradu, maše repom, ali mu nešto s vratom nije u redu.

Nije znala objasniti, pa volonteri nisu bili spremni na prizor kojeg su zatekli. Kujica je duž vrata imala ranu koja je u prvom trenutku podsjećala na porezotinu.

No nesnosan smrad otkrio upozorio ih je na nešto još gore: pas je oko vrata imao zavezanu plastično-metalnu žicu. Ona je nesretnoj kujici oko vrata zavezana očito u vrijeme kad je još bila štene, a onda joj se, kako je rasla, postupno usijecala u grlo.

- Čitavo vrijeme pas je trpio stravične bolove, iz dana u dan, iz sata u sat. Nikome nije mogla reći što je boli i ja zaista ne znam kako je ona mogla živjeti na takav način. Očito ju je vlasnik ostavio jer je ta rana počela smrdjeti. Izbacio ju je iz automobila u udaljenom selu i pobjegao. Drago nam je da je to učinio, jer mi se čini da smo došli u zadnji čas. Da ju je ostavio još nekoliko dana, ne bi preživjela - kaže Gordana Lacko iz azila Varaždin, koja je došla po psa.

Nesretnoj je kujici odmah skinuta žica. Ona je zdrava, vesela i normalno jede. Bolove koje je proživjela, nasreću, nije povezala s ljudima. Nagađa se kako su joj uzicu oko vrata stavila djeca ili možda čak i sam vlasnik, ali o tome kako se vlasnik ponašao prema njoj govori činjenica da nije primijetio da mu pas ima nešto oko vrata.

Nikad nije bila kod veterinara jer bi on žicu uklonio, a tome u prilog govori i činjenica da nije čipirana. Kujica nazvana Fila još će neko vrijeme odlaziti kod veterinara, a onda će joj se tražiti novi dom.

- Sreća je da se u toj rani nisu pojavili crvi. Da jesu, sumnjam da bi preživjela. Nije joj oštećen jednjak, tako da je zapravo riječ o odumrlom tkivu na vratu. Oporavak će trajati, ali njoj život nije ugrožen. Vjerujte mi, svima nam je muka kad pomislimo s kakvim je patnjama živjela zadnjih godinu dana, a možda čak i duže. Vlasnika se traži, nadam se da će nam građani dojaviti nešto o automobilu iz kojeg je izbačena, a onda će policija odraditi svoj dio posla - ističe Lacko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:15