PIŠE JELENA VELJAČA

Moj hotel ‘podržava održiva putovanja‘. Znači li to da spavamo na recikliranim plahtama ili je u cijenu sobe uključeno smeće?

Nismo ni svjesni da nam se doista prikralo novo doba i da je let avionom sve manje luksuz, a sve više upitna moralna kategorija

Jelena Veljača

 Neja Markičević/Cropix
Objavljeno: 12. lipanj 2022. 16:05

Svanula je nova zora i nova šansa za čovječanstvo. Nekoliko stotina ljudi dočekuje je sa mnom na zagrebačkom aerodromu. Putujemo opet, konačno putujemo. Putujemo oprezno, kao da nismo sigurni sjećamo li se okusa te nekad gotovo svakodnevne navade. Avioprijevoznici poznati po niskim cijenama i ranim vremenima letova opet su puni, opet nas vode na europske destinacije treptajem oka, uz malo truda i spremnosti da se probudite u nedoba i krenete prema nekom od malenih aerodroma s kojih kreće prepun let da biste vidjeli Eiffel, Big Ben ili Galatu. No putujemo i neoprezno, kao da nam je zadnje, jer se još uvijek sjećamo vremena kad su svi ti aerodromi bili posve napušteni, a kad nam je bilo zabranjeno ne letjeti, nego otići na manikuru do Zeline.

Nismo ni svjesni da nam se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:20