PRIJAVLJENA I DORH-u

MLADA HDZ-ova NAČELNICA SADA ŽELI VRATITI NOVAC Anita Nosić htjela bi raskinuti ugovor o kupnji stana zbog kojeg joj se raspala politička karijera

Anita Nosić
 Ante Čizmić / CROPIX

Anita Nosić, HDZ-ova načelnica Lovreća, kako neslužbeno doznajemo, u petak je poslala mail Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama u kojem je zatražila raskid ugovora s njima vezanog uz stan koji je kupila uz subvencioniranu kamatu u Zagrebu, a većinu vremena je živjela u obiteljskoj vili u Lovreću.

Nosić je spremna, kako kaže, snositi i sve posljedice, odnosno podmiriti zakonsku naknadu sredstava, što znači da će i prije nego što APN išta utvrdi vratiti novac koji joj je isplaćen kroz subvenciju.

Međutim, Nosić je istodobno prijavljena i DORH-u pa će oni morati istražiti slučaj, istodobno i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet vezan uz nju, a i stranački dužnosnici osudili su njene postupke.

Također, kako je potvrdio i ministar uprave Ivan Malenica, budući da je ona 11. prosinca 2018. prijavila prebivalište u Zagrebu, s tim danom joj je i prestao mandat načelnice, no neće morati vratiti novac koji je nezakonito primala kroz plaću lokalne dužnosnice sve to vrijeme dok je bila prijavljena u Zagrebu. Ona je već nakon nešto više od šest mjeseci ponovno prijavila prebivalište u Lovreću, gdje je upisana i u registar birača, pa je jasno da je prebivalište mijenjala samo zbog stana.

A budući da se u Zagrebu prijavila tek nakon više od godinu dana što je kupila stan, a trebala je to po Zakonu i ugovoru napraviti 30 dana nakon stupanja u posjed stana, vjerojatno će i na zahtjev APN banka odmah sjesti na naplatu kredita i morat će vratiti 72.000 eura, od čega je 46.000 kuna državne subvencije, koju će banka u roku od mjesec dana nakon što joj sjedne na naplatu, vratiti u državni proračun. Ako ne plati taj iznos, banka će joj oduzeti stan koji se nalazi u zagrebačkom naselju Špansko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 04:49