UVJETNI DOPUST

Mirko NORAC, Hrvoje PETRAČ i Leon SULIĆ od petka su na slobodi!

ZAGREB - Mirko Norac,

i Leon Sulić izlaze u petak, 25. studenoga na slobodu. Napuštaju zatvor prije odsluženja cijele zatvorske kazne jer je tako odlučilo Povjerenstvo za uvjetni otpust.

Mirko Norac najduže je u zatvoru, od ožujka 2001. Za ratne zločine na gospićkom području osuđen je na 12 godina, a za zločine u Medačkom džepu na šest godina. Vrhovni mu je sud odredio jedinstvenu kaznu od 15 godina.

Norac nije gubio vrijeme u zatvoru, diplomirao je, oženio se i postao otac.

Petrač je služio kaznu od sedam i pol godina zatvora zbog otmice sina umirovljenoga generala Vladimira Zagorca i iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna, koja mu istječe u ožujku 2013. Petrač je bio u mnogim zatvorima, a u lepoglavskoj kaznionici je uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo zbog čega su nepravomoćno osuđeni bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi Stjepan Loparić i njegov pomoćnik Neven Putar.

Petrač je prije suđenja više od godine dana bježao hrvatskom pravosuđu.

Leon Sulić je 2007. osuđen na sedam godina zatvora zbog gospodarskog kriminala u "Croatiabusu" odnosno malverzacija teških 15,5 milijuna kuna.

Petrača i Sulića Povjerenstvo pušta ranije na slobodu zbog narušena zdravlja, o čemu su obojica priložila liječničku dokumentaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 02:05