IPAK SE SNAŠLA

Mirjana Sanader u 30 dana s računa podigla 130.000 kuna

Filozofski fakultet joj je plaću greškom isplatio na račun koji je blokiran, a ne na slobodni račun
 CROPIX

ZAGREB - Mirjana Sanader, supruga bivšeg premijera, nije ostala bez prihoda niti joj je onemogućeno da podigne dvije plaće od po 13 tisuća kuna kako su to objavili hrvatski mediji. Upravo suprotno: Jutarnji list je otkrio kako je Mirjana Sanader u samo mjesec dana s dva računa koja su joj ostala otvorena podigla više od 130 tisuća kuna.

Zabrinuti diplomati

Vijest kako je USKOK Mirjani Sanader zamrznuo sve bankarske račune te da ona zbog toga već duže vrijeme ne može doći do plaće koju joj isplaćuje Filozofski fakultet u Zagrebu na kojemu radi kao profesor, izazvala je zabrinutost kod dijela inozemnih diplomata i novinara koji su zaključili da takvo ponašanje spram obitelji Ive Sanadera nije korektno. Te da se čak može smatrati nekom vrstom progona i odmazde.

Istražujući zašto Mirjani Sanader nije isplaćena plaća na koju ima pravo po zakonu, Jutarnji list je otkrio kako je USKOK supruzi bivšeg premijera ipak ostavio na raspolaganju dva računa: tekući na koji može primati plaću te žiro račun kako bi na njega mogla dobivati eventualne honorare i druge vrste isplata na račun intelektualnih usluga. I Mirjana Sanader je, suprotno onome što su tvrdili njeni odvjetnici, koristila oba ta računa. Spor oko te dvije plaće razriješen je nakon dva tjedna nakon čega je Mirjana Sanader mogla podići svoje dvije plaće.

Do nesporazuma je, ako je uopće o tomu riječ, došlo najvjerojatnije zbog toga što je Filozofski fakultet njenu je plaću isplatio na račun koji je bio blokiran, a ne na onaj koji je USKOK ostavio otvorenim baš zbog toga kako bi Mirjana Sanader imala mogućnost podizati zarađeni novac.

Zamrznuta imovina

Inače, USKOK je Mirjani Sanader doista sredinom prosinca blokirao svu imovinu , pa i više bankovnih računa u nekoliko banaka.

Također članovima uže i daljnje obitelji USKOK je zamrznuo svu imovinu, pa čak i štedne knjižice dviju Sanaderovih kćerki, kao i oca Mirjane Sanader u Austriji.

No, poštujući zakon, USKOK je ostavio otvorenim dva računa, tekući i žiro, kako bi mogla podizati plaću i honorare na koje ima pravo i koji ne mogu biti pod blokadom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 17:28