STRANKA PRETEKLA SDP

MIRELA HOLY 'Dobar rejting ORaH-a me iznenadio, ali premijerka još ne bih htjela biti. Mi smo mlada stranka'

Zagreb, 170514.Jurisiceva ulica.Izlozba i tribina Odrzivi razvoj stvara radna mjesta odrzana je u Jurisicevoj ulici. Na tribini u Europskom domu izlaganja su odrzali predsjednica ORaH-a Mirela Holy i EU parlamentarac Reinhard Butikofer.Na fotografiji: Mirela Holy.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

ZAGREB - Gostujući u Dnevniku Nove TV , predsjednica ORaH-a Mirela Holy rekla je da je istovremeno zabrinuta i zadovoljna rezultatom najnovijeg Crobarometra, prema kojemu je njezina stranka po popularnosti pretekla trenutno vladajući SDP.

'Mi smo mlada stranka, nemamo ni godinu dana i naravno da me brine ovako brzi rast zato što još nismo uspjeli izgraditi u potpunosti infrastrukturu', rekla je Holy i dodala da nakon izbora sasvim sigurno neće surađivati s HDZ-om zbog nekompatibilnosti programa.

'Ali u ovom trenutku nama nije moguća ni suradnja s SDP-om zato što SDP nije vjerodostojan svom programu. Njihova ekonomska politika u principu se ni po čemu ne razlikuje od ekonomske politike prethodnih vlada, HDZ-ovih vlada', dodala je Holy.

Nezamislivo joj je, kaže, da je Tomislav Karamarko pozove za prvu potpredsjednicu svoje eventualne Vlade, a za SDP kaže da ne provodi stvari zacrtane u Planu 21. Kaže i da u sljedećem mandatu ne bi htjela biti premijerka.

Premda je nedavno uvjetovala podršku predsjedniku Ivi Josipoviću njegovim odustajanjem od podrške potrazi za naftom u jadranskom podmorju, Holy je na Novoj TV rekla da je predsjednikovim govorom na Općoj skupštini UN-a bila oduševljena jer je to bio 'potpuno zeleni govor'.

'Ako će njegov program biti takav, neće imati apsolutno nikakvih problema s podrškom ORaH-a', dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:35