‘VRHUNSKI TURNIR‘

Ministrica Brnjac: U finalu Umaga su dva Top 10 igrača, ne moram ni govoriti koliki je to značaj

Dodala je da će Ministarstvo i dalje podupirati umaški turnir i slična događanja.

Ministrica Nikolina Brnjac u Umagu

 Goran Sebelic/Cropix

Finale 32. izdanja Plava Laguna Croatia Opena u Umagu uživo će gledati ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je poručila da joj je veliko zadovoljstvo što je i ove godine posjetila Stella Maris. Organizatorima je čestitala na "vrhunskom turniru".

- U proteklih tjedan dana imali smo prilike vidjeti sjajne igrače. Prvi put smo u finalu dobili dvojicu Top 10 igrača, ne moram ni govoriti kakav je to značaj za Hrvatsku.

Dodala je da će Ministarstvo i dalje podupirati umaški turnir i slična događanja. Ove je godine iz proračuna, zajedno s Hrvatskom turističkom zajednicom, za jedini hrvatski ATP osigurano više od dva milijuna kuna.

- Percepcija ovakvih događaja svake je godine sve veća, kao i njihov značaj, i zbog toga ih Ministarstvo podupire. Prije pet godina su sredstva Ministarstva turizma i sporta namijenjena za pet krovnih udruženja, velike sportske manifestacije i infrastrukturu bila oko 230 milijuna kuna, a sada je to preko 438 milijuna kuna - istaknula je ministrica Brnjac.

Dodala je da je osigurano i dodatnih 60 milijuna za ostale saveze.

- Važno nam je da imamo što veći dio sportske infrastrukture pristupačan sportašima djeci i mladima. Na tome ćemo i dalje nastaviti raditi.

Na pitanje je li njezin favorit Alcaraz ili Sinner, poručila je da ga nema, da su "obojica odlična" te da će pobijediti najbolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:26