TEMELJITE PRETRAGE

Ministar Zlatko Komadina u bolnici zbog puknuća čira? Na Rebru ga primio ministar Ostojić

ZAGREB - Ministar Zlatko Komadina u utorak poslijepodne hospitaliziran je u Zavodu za gastroenterologiju KBC Zagreb - Rebro, priopćili su iz Vlade, ne dajući nikakve dodatne informacije o razlozima njegova iznenadnog zadržavanja na liječenju.

Kako doznajemo, Komadina je u ranim poslijepodnevnim satima bio u ministarstvu gospodarstva, na sjednici Vladina povjerenstva za procjenu pristigle ponude za gradnju nove zagrebačke Zračne luke. Nakon toga, otišao je na Rebro radi nastavka dijagnostičkih pregleda započetih još u petak. Primio ga je kolega Rajko Ostojić, koji je i donio odluku o hospitalizaciji. U informaciji Vlade, objavljenoj na Twitteru, navodi se još samo da je u tijeku internistička obrada, no ne navodi se o čemu se konkretno radi.

Nije u pitanju puknuće čira, kako je glasila prva neslužbena informacija, već je u dogovoru s kolegom Ostojićem zadržan radi temeljitih pretraga kako bi se isključile moguće pritajene zdravstvene tegobe. Smješten je na gastru samo zato jer je to Ostojićev odjel. Tamo će biti nekoliko dana, sve dok se ne obave temeljite pretrage. Kako nam kažu najbliži mu suradnici, Komadina ničim nije odavao dojam bolesnog čovjeka, osim što je na njemu već danima vidljiv jak umor. U pogonu je od jutra do mraka, a njegov je organizam očito reagirao na taj pojačani napor i neredovitu prehranu.

Poznato je da se Komadina od preuzimanja ministarske funkcije teško nosi sa stresom i velikim obvezama. Svojom stalnom zabrinutošću pomalo je iznervirao i premijera Milanovića, s kojim se navodno prije nekoliko dana sastao na ručku u četiri oka, a tada mu je premijer i stranački šef jasno dao do znanja da se mora trgnuti.

Činjenica je da je odmah od preuzimanja ministarske funkcije u mega resoru pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina pokazivao izrazitu nervozu, a i sam je u razgovoru za naš list priznao da nije bio pripremljen na kaotično stanje u velikom dijelu svog resora i javnih poduzeća u njegovoj izravnoj ingerenciji.

- Teško je na tako nešto biti pripremljen, iskreno je priznao u razgovoru za naš list, što mu je navodno Milanović, koji ne prihvaća da njegovi ministri pokazuju i najmanju slabost, vrlo zamjerio.

Odlazak u Zagreb, i to na tako važnu ministarsku funkciju, izložio ga je i velikom medijskom pritisku, na što Komadina nije bio naviknut pa je iz toga proizišlo i nekoliko njegovih gafova, poput onog da HŽ mora napustiti 5000 radnika.

Vijest o Komadininoj hospitalizaciji već je izazvala špekulacije kako bi to za njega mogla biti odstupnica s ministarske funkcije, no oni koji ga bolje poznaju, tvrde - Komadina je borac, odlučan je, obrazovan i sposoban, i sigurno neće podnijeti ostavku. Preuzeti posao on će odraditi do kraja, i to uspješno.

Odbija druženje, a slobodno vrijeme najčešće provodi sam

Komadina je vrlo zabrinuo i svoje riječke kolege Linića i Jovanovića, koji ga danima pokušavaju izvući iz toga stresnog stanja. On se, međutim, u malo slobodnog vremena, na kraju radnog dana, koji u pravilu završava kasno navečer, izolirao u svoj zagrebački stan i nije prihvaćao njihove pozive za povremena neformalna druženja. Negov zamjenik Zdenko Antešić kaže da su sve do odlaska na pregled bili zajedno pa je i on zatečen informacijom da je zadržan u bolnici.

O tome je li bolest posljedica nakupljenog stresa, umora i nezadovoljstva, ili je već ranije narušeno zdravlje otežalo Komadini aklimatizirati se na novu, daleko zahtjevniju funkciju i odlazak u Zagreb, u ovom se trenutku može samo nagađati. Očito niti deset godina, koliko je Komadina proveo na mjestu župana i na kojem je odlično funkcionirao, nije bilo dovoljno da ga pripremi na očito prezahtjevnu ministarsku funkciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 11:59