PRIJAVLJENI KANDIDATI IĆI ĆE NA TESTIRANJE

Ministar Ostojić raspisao natječaj za načelnike 185 policijskih postaja

Na natječaj se mogu javiti kandidati koji uz visoku ili višu stručnu spremu imaju najmanje 10 godina iskustva u obavljanju policijskih poslova te položeno ili stečeno zvanje policijskog inspektora.
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Nakon što je prošlog tjedna raspisao natječaj za dvoje zamjenika i troje pomoćnika glavnog ravnatelja policije te načelnike svih 20 policijskih uprava ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić raspisao je interni oglas i za imenovanje načelnika svih 185 hrvatskih policijskih postaja, doznaje se danas u MUP-u.

U oglasu što ga je MUP objavio na svojim internetskim stranicama stoji da se za čelna mjesta u policijskim postajama mogu javiti kandidati koji uz visoku ili višu stručnu spremu imaju najmanje 10 godina iskustva u obavljanju policijskih poslova te položeno ili stečeno zvanje policijskog inspektora.

Interni oglas za imenovanje rukovodećih policijskih službenika provodi Povjerenstvo koje imenuje ministar, a izabrani kandidati ili kandidatkinje imenovat će se na razdoblje od pet godina.

Prijavljeni kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete bit će pozvani na testiranje u kojem će se uz provjeru njihova znanja, sposobnosti i vještina utvrditi interesi, profesionalni ciljevi i motivacija za rad te stečeno radno iskustvo u struci kao i rezultati ostvareni u dosadašnjem radu, ističu u MUP-u.

Ministar Ostojić prošlog je tjedna najavio da će kadrovska slika hrvatske policije biti zaokružena za mjesec i pol dana. Pritom je odbacio optužbe svog prethodnika i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da će na vodeća mjesta u policiju doći politički podobni, istaknuvši da se na natječaj mogu javiti svi policajci u sustavu.

"Ako je HDZ-ova vlada, odnosno Karamarko depolitizirao policiju kako tvrdi, a na interni se natječaj za vodeća mjesta u policijskim upravama mogu javiti svi policajci u sustavu, nema straha da novi šefovi neće biti pravi profesionalci", poručio je tada Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 20:48