OPORBENA AKCIJA

Ministar Filipović pozvan na javno saslušanje o Ini: ‘Veselim se! Poručujem svima - neka dođu i pitaju što hoće‘

Osim kadroviranja u naftnoj kompaniji, ministar će iznijeti Vladin plan daljnje suradnje s mađarskim MOL-om

Davor Filipović

 Goran Mehkek/Cropix

Pred saborskim Odborom za gospodarstvo u ponedjeljak će se održati javno saslušanje ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića oko načina imenovanja hrvatskih članova Uprave Ine i planova Vlade u borbu protiv poremećaja na tržištima nafte i plina.

Drugim riječima, oporbeni će zastupnici od Filipovića tražiti da im kaže kojim se kriterijima Vlada vodi kada imenuje hrvatske članova Uprave i Nadzornog odbora najveće naftne kompanije u zemlji, a sasvim sigurno će tražiti i odgovor na pitanje kako je moguće da je Vladi i hrvatskim članovima Uprave peteročlana družina ispred nosa preprodavala Inin plin i pritom tu strateški važnu kompaniju oštetila za više stotina milijuna kuna.

- Što se tiče mog saslušanja, veselim se sastanku u ponedjeljak gdje ću odgovoriti na sva pitanja zastupnika. Poručujem svima neka dođu i pitaju što hoće - rekao je danas ministar Filipović.

Javno saslušanje ministra gospodarstva inicirali su oporbeni članovi Odbora za gospodarstvo Anka Mrak-Taritaš (Glas), Branko Grčić (SDP), Željko Pavić (nezavisni zastupnik), Zvonimir Troskot (Most) i Vesna Vučemilović (Hrvatski suverenisti).

Pored navedenog, od Filipovića žele čuti i koji su daljnji planovi za upravljanje i razvoj nacionalne naftne kompanije u kojoj sve važnije odluke donosi mađarski MOL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:41