MEĐUDRŽAVNI ODNOSI

Milanović u službenom posjetu Brazilu

Glavna tema o kojoj će se na sastancima razgovarati su bilateralni odnosi dviju država

Zoran Milanović

 Darko Tomas/Cropix

Na poziv predsjednika Savezne Republike Brazila Luiza Inácia Lule da Silve, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, sa suprugom Sanjom Musić Milanović, boravit će u službenom posjetu Saveznoj Republici Brazilu od 3. do 6. lipnja. Prvi je to službeni posjet hrvatskog predsjednika Brazilu od uspostave diplomatskih odnosa dviju država 1992. godine.

Službeni sastanak i razgovor predsjednika Milanovića s brazilskim predsjednikom Luizom Ináciom Lulom da Silvom predviđen je u ponedjeljak u Braziliji, a gdje će se hrvatski predsjednik sastati i s predsjednikom Nacionalnog kongresa Savezne Republike Brazila Rodrigom Otaviom Soaresom Pachecom.

Glavna tema o kojoj će se na sastancima razgovarati su bilateralni odnosi dviju država s ciljem da se međudržavni odnosi Hrvatske i Brazila unaprijede kako na političkoj, tako i na gospodarskoj razini. S tom namjerom predsjednik Milanović će se sastati i s grupom gospodarstvenika okupljenih u Hrvatsko-brazilskoj gospodarskoj komori koja je osnovana lani upravo kako bi se unaprijedili gospodarski odnosi između dviju država. Na sastancima s predsjednikom države i Nacionalnog kongresa razmijenit će se i stavovi o aktualnim globalnim i regionalnim pitanjima.

Tijekom boravka u Brazilu predsjednik Milanović sastat će se i s guvernerima brazilskih saveznih država São Paulo i Rio de Janeiroa, s gradonačelnicima Sao Paula i Rio de Janeiroa, kao i s članovima hrvatske zajednice koja živi u Sao Paulu. Upravo bi Hrvati koji žive u Brazilu mogli pridonijeti dodatnom razvoju odnosa dviju država jer hrvatsko porijeklo ima oko 80 tisuća stanovnika Brazila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 03:22