PREDSTAVILI PLAN 21

Milanović u Sisku: Mi ne bježimo od MMF-a, ali ga ne planiramo zvati u pomoć dok prije sami ne pokušamo...

Sisak, 261011.Zoran Milanovic, Milanka Opacic i Radimir Cacic, predstavili su u Sisku socijalni dio Plana 21. Istaknuto je kako je zaposljavanje nezaposlenih najbola socijalna politika, a Milanovic i cacic izrijekom su rekli kako drzava nece dopustiti gasenje Rafinerije nafte Sisak, jer je modernizacija rafinerija ugovorna obveza MOL-a, te da nece dopustiti gasenje Zeljezare Sisak i guvitak 1100 radnih mjesta. Na slici: predstavljanje programa Kukuriku koalcije odrzano je dvora Doma Rafinerije nafte u Sisku, a Siscani su mogli vidjeti i nasmijanog Zorana Milanovica.Foto: Mate Piskor / Cropix
 Mate Piskor / Cropix

SISAK - Država neće dopustiti zatvaranje Rafinerije nafte Sisak, jer je modernizacija te rafinerije ugovorna obveza MOL-a. Kao što svaka država mora poštivati ugovore potpisane sa svoje strane, jer u protivnom nije riječ o državi nego o hajdučiji, tako i drugi potpisnici, poput MOL-a, moraju poštivati svoje ugovorne obveze.

Rekli su ovo u Sisku, predstavljajući predizborni program Kukuriku koalcije, Zoran Milanović , predsjednik SDP-a i Radimir Čačić , čelnik HNS-a. Kao treći prezentator Plana 21, Milanka Opačić predstavila je socijalnu komponentu predizbornog programa Kukuriku koalicije, ističući kako je zapošljavanje nezaposlenih najbolji socijalni program, te da će država uvesti reda u socijalnu politiku.

Čačić je javno obećao Siščanima da će autocesta Sisak-Zagreb biti dovršena vrlo brzo, jer se ona mora dovršiti kada je toliko već napravljeno, samo je doveo pod znak pitanja cijenu od 12 milijuna eura po jednom kilometru te autoceste.

Milanović je uzeo u obranu Slavka Linića, kojeg je jedan od sudionika predstavljanja Plana 21 u velikoj dvorani Doma Rafinerije nafte Sisak nazvao velikom smutnjom SDP-a, koju treba maknuti s glavnog kolosijeka. Rekao je da su SDP i Kukuriku koalicija demokratske asocijacije koje dopuštaju svu širinu mišljenja oko metoda i određenih postupaka ali su svim ciljevi isti, bolja i pravednija Hrvatska.

- Mi ne bježimo od MMF-a, ali ga ne planiramo zvati u pomoć dok prije sami ne pokušamo voditi ekonomsku, fiskalnu i monetarnu politiku. Mi smo uvjereni da sami možemo donijeti prave mjere koje će ozdraviti Hrvatsku, nama za planirane poteze i mjere ne treba alibi, a mnogima upravo MMF služi kao alibi, rekao je Milanović.

Također je, odgovarajući na pitanja iz publike rekao kako će Kukuriku koalicija objaviti registar branitelja, ali samo radi istine, a ne lova na vještice.

- Neće biti revizija braniteljskih prava i braniteljskog statusa, ali mislim da bi svi branitelji koji mogu raditi, trebali raditi, a mi ćemo se pobrinuti da svi u Hrvatskoj imaju posla - rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:24