MINISTAR BUTKOVIĆ

‘Milanović se nakon parlamentarnih izbora smirio, kao janje je. U mojoj objavi nije bilo ni ironije ni šale...‘

Butković je najavio i da će HDZ na predsjedničkim izborima imati ‘jakog kandidata‘

Oleg Butković

 Goran Mehkek/Cropix

HDZ-ov ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković se na konferenciji za medije u Nedelišću osvrnuo na svoju komunikaciju s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem te na predstojeće predsjedničke izbore.

- Od parlamentarnih izbora smo imali jednu osebujnu interakciju predsjednik i ja. On u zadnje vrijeme ništa ne govori, ali dobro, i to je dio njegovog plana i programa, kaže Butković.

Istaknuo je da je HDZ u vodstvu kada je riječ o izborima, parlamentarnim i europskim.

- Praktički je izgubio s SDP-om i parlamentarne i europske izbore. Iako se nakon parlamentarnih izbora smirio, bio je onako više kao janje, rekao je o Milanoviću, prenosi N1.

Butković je objasnio i svoju jučerašnju objavu na Facebooku u kojoj se opet obratio Milanoviću.

- Dobar dan Zorane, pa što ja to čujem? Više ne želiš biti premijer nego sad opet želiš biti predsjednik. Tebi je država k‘o jukebox, služi samo za ispunjavanje tvojih želja. Kako te krenulo, mogao bi opet izvisiti.

P.S. I dalje bježiš od susreta sa mnom, da ne moraš odgovoriti na ona dva pitanja. Natjerat ćeš me da ti ih dođem na Pantovčak postaviti.

Srdačan pozdrav, Oleg, napisao mu je Butković.

Danas je rekao zbog čega je to objavio.

- Budući da je predsjednik bio aktivan u parlamentarnim izborima i da je htio postati predsjednik Vlade, naravno u tome nije uspio, a pritom je kršio i Ustav, onda sam ja jučer stavio to u objavu – da me iznenadilo da on sada više ne želi biti premijer, nego ponovno želi biti predsjednik. Tu nije tu bilo ni ironije ni šale, nego je tu bilo dosta istine, kaže Butković, prenosi N1.

Butković je najavio i da će HDZ na predsjedničkim izborima imati ‘jakog kandidata‘.

- Nakon što HDZ i tijela HDZ-a donesu odluku o kandidatu, znat ćete tko je to. U ovom trenutku ne mogu reći tko će biti kandidat za predsjednika, ali da ćemo imati jakog kandidata i da želimo pobijediti na tim izborima, apsolutno da. Želimo da rezultat bude 3:0 na kraju ove godine, zaključio je Butković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 15:09