SPUŠTEN NA PETO MJESTO

MILANOVIĆ OTPISAO PICULU 'Na listi je mjesta malo, uvijek će netko osjećati da mu je učinjena nepravda'

 Boris Kovačev/Cropix

BRUXELLES - Odgovarajući na pitanje koja će biti sudbina Tonina Picule, SDP-ovog zastupnika u Europskom parlamentu i općenito o listi SDP-a za ove izbore, premijer Zoran Milanović je u četvrtak u Bruxellesu rekao kako će se konačna lista objaviti u subotu, ali je priznao da nije lako jer nema puno mjesta na toj listi s obzirom da SDP ima dogovor sa koalicijskim partnerima.

"Europski izbori su velika stvar i ne možemo ih svoditi na jednog zastupnika u Europskom parlamentu. Nema sudbina. Sudbina svih nas je da smo političari, da idemo pred birače i da svaki puta sa zebnjom i nesigurnošću, jer to je u ljudskoj prirodi, očekujemo rezultate izbora. Liste će biti objavljene u subotu, dakle imamo Glavni odbor. A izbor je težak, imamo vrlo malo mjesta kad je SDP u pitanju. SDP ima 7 mjesta na listi od 11, jedno je ustvari rezervirano za g. Pupovca, a ovo ostalo baš i nije jednostavno rasporediti. Prilično zahtjevan zadatak s obzirom da će uvijek nekome na kraju biti napravljena nepravda ili će se tako osjećati. Jučer smo na predsjedništvu o tome razgovarali 3 sata", rekao je Milanović.

On je odbacio mogućnost da na listi bude i sadašnji gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. "Ni govora. Niti želi niti je to ikad bila tema. To je netko izmislio. Mislim, čovjek je gradonačlenik Rijeke, a uostalom i sam je to rekao", odgovorio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 06:16