SVEČANOST U PANTOVČAKU

Milanović brigadirima i kapetanu bojnog broda koji idu u mirovinu uručio časničke bodeže i zahvalnice

Za umirovljene časnike rekao je i da u njima još uvijek ima "snage i žara, ambicije, interesa i želja"
 Zeljko Puhovski/Cropix

Uručenjem časničkih bodeža i zahvalnica na svečanom prijemu u Uredu predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Zorana Milanovića, u petak je obilježen odlazak u mirovinu dvadeset brigadira te kapetana bojnog broda.

Predsjednik Milanović se u obraćanju u kojem im je zahvalio na njihovoj službi, rekao kako je s nekima od njih "po Bruxellesu prije nekoliko desetljeća činio one prve nesigurne korake na hrvatskom putu prema NATO-u". Naglasio je kako je današnja svečanost "dug časti i priznanje jednoj grupi uspješnih poštenih i realiziranih ljudi" na kraju njihovog profesionalnog puta.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image

Zoran Milanović

Zeljko Puhovski/Cropix

"Uvijek dok smo radili zajedno i dok sam radio s nekima od vas, a tome je sad već više od 20 godina, interes Hrvatske i viđenje tog interesa u jednom svjetlu dobre rezolucije te zdrave pameti i razuma bila je ne nit vodilja, nego naš temelj", rekao je Milanović.

"U tome svi skupa nismo bili neuspješni. Mislim da je ovo bila jedna uspješna priča i uspješan put", ocijenio je.

Za umirovljene časnike rekao je i da u njima još uvijek ima "snage i žara, ambicije, interesa i želja" te im poručio da ih ne susprežu. Živite i dalje uspješno, posvetite se onome što volite i želite, poručio im je.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image

Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice

Zeljko Puhovski/Cropix

Ministar Ivan Anušić umirovljenim časnicima: Bili ste pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske

Svečanosti je nazočio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić koji je, uz zahvalu na pozivu i časti da sudjeluje na ceremoniji, istaknuo kako su umirovljeni časnici u svom radnom vijeku "rekli sve što ste trebali reći".

"Pokazali ste ono što ste trebali pokazati, bili ste pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske. To je ono što je specifikum za naše Oružane snage, za našu Hrvatsku vojsku, za hrvatsku državu. Pobjednici ste u Domovinskom ratu, pripadali ste pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci, danas odlazite u zasluženu mirovinu", rekao je Anušić.

image

Ivan Anušić (za govornicom)

Zeljko Puhovski/Cropix

Time se trebate ponositi i časno to prenositi generacijama koje dolaze, naglasio je, uz još jednu zahvalu umirovljenim časnicima na službi Domovini.

Zahvalu na službi uputio im je i načelnik Glavnog stožera OS RH, admiral Robert Hranj, također posebno istaknuvši njihov doprinos u Domovinskom ratu.

image

Admiral Robert Hranj (za govornicom)

Zeljko Puhovski/Cropix

"Pred vama je nova stranica u životima, novo poglavlje, druga vrsta izazova. Nadam se manje stresnih i zahtjevnih. Nadam se da ćete u svom novom životnom poglavlju malo više uživati nego što ste to imali prilike odrađujući tešku zadaću, služeći Domovini", rekao je.

To nije kraj naših druženja, Ministarstvo obrane ostaju vam na usluzi za svaku vrstu pomoći koju možda budete trebali, a tu je i vaše novo matično ministarstvo, Ministarstvo hrvatskih branitelja, za sve potrebe koje ćete imati, dodao je.

Zahvalu na organizaciji prijema je u ime umirovljenih časnika uputio umirovljeni brigadir Željko Akrap. "Mi smo i dalje domovini vjerni i možete računati na nas i u budućnosti", rekao je.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:38