OPTUŽBE ZA GENOCID

Mesić: Tužba Srbije je neodrživa, naši vojnici nikad nisu ušli u Srbiju

BEČ - Srbiji će teško dokazati da nad Srbima izvršen genocid. Nijedan naš vojnik nije prešao srpsku granicju, nijedan vojnik nije ubio nekoga u Srbiji, nijednu kuću nije spalio, nijedan grad nije bombardirao - komentirao je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić odluku Srbije da podigne protutužbu za genocid protiv Hrvatske.

- Slobodanu Miloševiću je bio interes da Srbi iz Hrvatske odu u Srbiju i zato je čistio Kosovo od Albanaca, htio je izbaciti dva milijuna Albanaca s Kosova, da bi tamo naselio Srbe iz Hrvatske - rekao je Mesić koji je u petak boravio u Beču gdje je sa suprugom, na poziv austrijskog kolege Heinza Fischera nazočio tradicinalnom novogodišnjem koncertu bečkih filharmoničara.

Mesić je naglasio i kako Srbi iz Hrvatske nisu htjeli ići na Kosovo, a za njihov masovni odlazak Mesić je izravno optuži Slobodana Miloševića i njegov režim.

Isti stav je zauzela i premijerka Jadranka Kosor koja je naglasila kako unatoč protutužbi Srbije Hrvatska mora gledati u budućnost i nastaviti raditi na poboljšanju odnosa dviju država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:58