PREDSJEDNIK UZ PREMIJERKU

Mesić: Podržavam potpisivanje sporazuma sa Slovenijom

 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Stjepan Mesić iskazao je danas svoje zalaganje da se trenutačni sporazum sa Slovenijom ipak prihvati i potpiše, unatoč mogućem minimalnom riziku.

- Smatram kako predloženi sporazum treba potpisati jer bi se njegovim odbacivanjem Hrvatskoj mogla napraviti puno veća šteta - izjavio je Mesić.

Mesić je u svom uredu novinarima rekao kako ga još očekuje razgovor sa šefom najjače stranke u oporbi, Zoranom Milanovićem, no istaknuo je kako ga neće uvjeravati u potpisivanje sporazuma već će mu iznijeti svoje mišljenje i njemu prepustiti odluku.

Podsjetimo, predsjednik SDP-a je nakon sinoćnjeg izvanrednog sastanka u Vladi objasnio kako će morati obaviti dodatne razgovore prije prihvaćanja sporazuma kojeg su dogovarali premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor.

- Ovdje se radi o vrlo ozbiljnoj stvari i sporazum koji nam je prezentiran sadrži neke elemente o kojima se još treba dogovoriti. Razgovarat ćemo o tome u stranici kao i s premijerkom Jadrankom Kosor u sljedećim danima - objasnio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 09:30