PREKINUTA DIPLOMACIJA

MESIĆ 'Milanovićevo prepucavanje s Beogradom ne koristi nikome, jedino veseli Šešelja'

 Željko Hajdinjak/CROPIX

Nedolazak premijera Zorana Milanovića na važan multilateralni skup u Beogradu ne koristi nikome, smatra bivši predsjednik Stjepan Mesić.

- Propagandno-političko prepucavanje na liniji Zagreb-Beograd, javno, kroz medije, ili demonstrativnim otkazivanjem dolaska u Beograd na jedan važan multilateralni sastanak, ne koristi nikome, ali sasvim sigurno neizmjerno veseli Šešelja - rekao je Mesić za srpski list Danas , a prenio Blic.rs.

- Jedini koji u svemu tome uživa, reći ću još jednom, upravo je Šešelj. Postigao je ono što je uvijek i želio i na čemu je radio - zatrovao je, ponovo, odnose između Hrvatske i Srbije i izvukao na površinu negativne emocije koje nikome ne koriste - kazao je bivši predsjednik.

Komentirajući rezoluciju Europskog Parlamenta o predsjedniku radikala Vojislavu Šešelju, Mesić je rekao da misli, da je 'u osnovi korektna, jer adresira jednu sasvim konkretnu situaciju na odgovarajući način'.

- Mislim da se mirno može postaviti pitanje zašto Europski parlament nikada do sada nije reagirao na sličan način na situacije koje se mogu usporediti s ovom - rekao je Mesić.

On je dodao da je pitanje i da li je sve trebalo dizati na nivo Europskog parlamenta ili je bilo pametnije u direktnim kontaktima sa Srbijom, ali ne preko medija, pokušati stvari postaviti na pravo mjesto.

- Pa, diplomacija postoji za takve stvari, jesmo li to zaboravili - rekao je Mesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:27